Hur mycket kan ni tänka er att betala för eran öl?

Jag satt och drömde om att få handla en av varje av mittensläppet i Februari. Men när jag såg slutsumman så började jag tveka. Närmare 670 kronor!!! Visserligen stora flaskor men ändå. Warrior ligger på "bara" 90 kronor per liter. Nu är jag inte intresserad av att starta en debatt om varför dom kostar som dom gör o.s.v. men jag skulle gärna vilja veta om ni tänker handla något av detta och varför. Ni förstår säkert hur jag menar när ni läser mina egna funderingar.

Följande vill jag ha
Braunstein Heritage.
Eftersom jag nyligen har bryggt en Dubbelbock med en kamrat så vill jag gärna ha kommersiella exempel att pröva mot. Nu har denna öl haft lite tid i flaskan så rättvist blir det inte.

XS Imperial Stout
Jag gillar verkligen imperial stouts. Kaggen Stormaktsporter, Slottskällans IS o.s.v. Rouge Mocha porter var inte helt odrickbar så jag tänkte att, nja varför inte testa.

Följande tvekar på
Duvel Tripel Hop
Älskar Duvel men, va .... 182,40 kr Inte billigt, är den så pass mycket bättre? Helst lär man ju behöva ett par tre dessutom att spara i källaren enligt artikeln i Aftonbladet. Bergwall och ni andra, kommer ni att stå iköp den 15:e?

Widdershins
Jag har inte varit helt imponerad av Left hands alla öl så kanske får denna avstå även om jag har verkligen gillar Barley Wine att sitta och smutta på. Dessutom tilltalar inte flaskan mitt Barley Wine sinne.

Hoppar jag säkerligen
XS Imperial Pale Ale
jag antar att det är deras Imperial Indian Pale Ale som menas. Nja, även om flaskan är häftig så 120 kronor är också häftigt, väl häftigt.

Tja, sanningen är säkert så att ingen av dessa flaskor kommer att hitta fram till Falköping men det vore kul att få höra era spekulationer kring ölen.

/Uffe

Öl är kultur
www.karlstromsmalt.se

Dessa öl är dyra var du än köper dem i Europa. XS Imperial Stout kostar runt 130DKK i Danmark t ex.
Priset på ölen från Duvel är pga av att det är en begränsad utgåva som kommer i en fin låda.

Ja, det är inte billiga öl detta men är väl mer en fråga om att någon gång ibland får man ta sig
råd för privilegiet att kunna sitta hemma och njuta av en öl som normalt sett bara finns att få
tag på hos pubarna.

Jag antar att dessa kommer att gå åt som smör i solsken trots sitt pris. Jag tänker definitivt besöka
regeringsgatan 44 nästa fredag och hoppas att det finns några kvar när jag väl dyker upp.

baggio77: VIlken hoppas du mest på då? För visst har du rätt. Att en gång eller kanske två unnan sig något onödigt dyrt bara för att.... det kan jag tänka mig. Men inte alla på en gång, tror jag, kanske, fast inte så att jag talar om det för frun Smile

Så igen, vilken/vilka hoppas du är kvar. Och om alla finns kvar, köper du då en av varje, två, tre???

/Uffe

Öl är kultur
www.karlstromsmalt.se

Ölen från Rogue dvx XS-ölen vore ju trevligt att få hem en flaska eller två av. Sedan vore det ju onekligen skoj att få tag på en Duvel oxo då den är så pass unik. Den som lever får se. Jag tänker försöka vara på plats så tidigt som möjligt iaf. Får hoppas att det blir någon över till resten av landet oxo så att det inte bara är folk från götet, malmö och tokholm som får testa dessa öl. Ev kan priset vara lite avskräckande för "normalkonsumenten" iaf. Har jag möjlighet blir det en flaska av varje sort Smile

Jag hade mer än gärna köpt en av varje, men det blir väl knappast möjligt här i Norrköpingstrakterna.

Tack så mycket för det Systemfelbolaget....

Då kan man ju fråga sig om det hade varit lättare att få tag i dessa drycker i Norrköping om vi inte hade haft Systembolaget? Med tanke på att t ex Duvel-ölen knappt har släppts utanför Belgien, så tror inte jag det.

Det hade nog inte varit lättare när det gäller Duvelölet, nej.

Men jag har börjat störa mig på en ganska tydlig trend i Bolagets lanseringar. Den förste varje månad släpps ett gäng öl ofta av bra kvalitet, hänger man på låset när de öppnar så är det ofta inga problem att få tag på några flaskor. Efter nå'n dag så är dessa öl slut och det tas inte hem fler.
Mitt i månaden så brukar det sedan dyka upp RIKTIGT intressanta öl, men bara i våra tre största städer. De tar slut snabbt och det tas inte hem fler.

När folk försvara monopolet så dyker sortimentet ofta upp som argument. Man menar att utan monopol skulle mindre orter få sämre tillgång på bra öl och de riktigt bra ölen skulle bara finnas i specialbutiker i storstäderna. Jag har själv använt det argumentet.
Men som Bolagets lanseringar har utvecklast de senaste åren så verkar det mer och mer som om vi redan har en sån situation TROTS (eller snarare med hjälp av) monopolet.

Sortiment förresten, kan man tala om sortimet när det tar slut på nolltid och det sedan inte tas hem mer?
En privat handlare skulle nog försöka fylla på i hyllorna när han får tag på en storsäljare, han har ju ingen lanseringsplan som han måste följa.

Är jag ute och cyklar? Kommentera gärna.

MVH // Roger S.

Det som är bra med Systembolaget är, som du säger, att släppet den 1:a når ut till de flesta städer, och att man kostnadsfritt kan beställa hela standardsortimentet från varudepån. Då har man ganska stort utbud att tillgå var man än råkar bo i landet.

Hur man på ett rättvist ska fördela de verkligt begränsade släppen är en svår fråga. Ska man fördela några hundra flaskor över hela landet så blir det bara någon enstaka flaska per butik. Alternativet hade väl varit att släppa en del i de största städerna, och låta resten hamna i varudepån. Då skulle alla ha möjlighet att beställa från depån, även om det skulle bli en lotteriliknande situation där den vars beställning råkar bli snabbast handlagd som får varan.

Det är en svår fråga. Jag vet inte om det finns några andra lösningar, bortsett från att lätta på monopolet, vilket inte lär inträffa inom överskådlig framtid?

Nedanstående kan vara hur fel som helst då jag sällan eller aldrig kollar prislappen
så noga på den öl jag köper. Föregående mening kan låta lite dryg men faktum är att
fin öl kostar lite pengar men blir sällan snuskigt dyr. När jag köper whisky kollar
jag ordentligt på priset.

Jag betalar utan problem upp till 30:- flaskan (33-50cl) för god bulköl.

Upp till 60:- går också bra någon gång ibland för att testa. Har inte stött på någon
öl i det segmentet än som jag köper fler gånger. De har helt enkelt inte varit godare
än de billigare ölen och då spar jag hellre pengarna.

Mer än så tror jag inte jag har betalt och vill nog egentligen inte betala heller.
Så mycket bättre blir inte ölen heller tror jag. Bara för att jag skrev så kommer jag
säkert köpa något svindyrt endera veckan. Smile

Det sjuka är att jag kan gå hur långt som helst för att köpa en god öl , jag kan betala nästan hur mycket som helst oxo , kanske inte 2000 för en jakobsen men för en riktigt sällsynt belgare så kan jag punga ut 1000kr utan problem om inte mer ,, ang Duvel trippel hopen så kommer jag att köa redan vid kl 0800 för jag ska ha o jag tar med mig exet så får hålla mig sällskap o köpa en till till mig för det kommer att va kvotering på den , va uppe där i fredags o pratade me chefen om den o då sa han att det kommer förmodligen bara vara en flaska var , dom får 90 st ....

Ska de kvotera alltså. Så roligt. Då ser jag verkligen ingen anledning till att vara där så tidigt Smile Får man en flaska så är det bra, får man inte så är det inte hela världen. Personligen tycker jag att 180:- för 75cl öl är lite i överkant men visst vore det kul att se om den verkligen är värd pengarna. Nåja, kanske ses vi på fredag Smile

Sidor