Öl i Spanien

I mars månad bär det av till Madrid. Har hittills bara stött på de "stora" bryggerierna i Spanien. Kan någon ge mig tips om det finns några bra inköpsställen i Madrid med öl från eventuella mikrobryggerier i det spanska landet. Har butiken även öl från övriga medelhavsländer är det en bonus. Tackar ödmjukast för alla tips.

San Miguel gör även andra öler än de som syns i sverige... eller på de flesta spanska krogar...
Det finns tex en som jag tror heter alhambra som är 6-7% och smakar som en belgare, lite som en maredsous 6 fast lite mörkare. Fick prova den på bryggeriet och vi döpte den till "belgo light"... perfekt en sen kväll i 20 graders värme när det blivit för mycket 2-gradig smaklös lager!

Tack för tipset. Kan man köpa öl på bryggeriet? eller fanns någon butik för inköp av San Miguelöl?

Min erfarenhet av spansk öl är att man bäst håller sig borta från den; man kan lägga sina euro på annat, gott vin eller varför inte riktig cider från Asturien. Borde finnas i större varuhus och matbutiker i Madrid.
Alhambra Negra och Mahou Negra är mörk lager, båda från konsortiet Mahou-San Miguel-Carlsberg. De har iallafall nån slags smak till skillnad från de ljusa versionerna.
Med lite tur kan du hitta Ambar Negra från bryggeriet La Zaragozana i Zaragoza. Hyfsad schwarzbier, men ingenting jag skulle köpa med hem.
Det finns en bryggeripub vid Plaza Santa Ana i Madrid som gör två öl i tysk stil, kanske i Spaten-klass. Bara på fat dock.
www.cervecerianaturbier.com

Jag brukar hänga i Spanien någon månad varje år. Jag har aldrig tydligt letat mikrobryggerier, däremot har jag när jag handlat i affärer alltid letat efter något som inte är standardlager. Jag har aldrig druckit något som stuckit ut. I Galicien har de en ljus lager som jag uppfattade som bättre än de andra ljusa lagerna i landet. Några brygger halvtaskiga weissbier, någon heltaskigt belgoinspirerat, någon ok mörk lager, men absolut inget minnesvärt. 1925 från Alhambrabryggeriet i Granada som nämns ovan är kanse det bästa jag druckit från landet. Men ärligt talat är inte heller den något särskilt.

På ett hak dit jag går ibland har de havsutsikt, duvel för 2.20 euro och blå chimay för 2.70. När jag tröttnar på att dricka vanlig ljus lager av dålig kvalitet, men som passar bra in, brukar jag gå dit. I storstäderna finns det en del sådana ställen. Men om du hittar en specialaffär med spansk kvalitetsöl vill jag gärna veta det.