Pubbryggeri i Aalborg

Var nyligen i Aalborg (Danmark) på en mini-weekend. Där besökte vi ett ställe vid namn Søgaards Bryghus som är ett pubbryggeri med restaurang (och med bra kött enligt receptionisten på vårt hotell). Ett mycket trevligt ställe! Det ligger på det lilla torget C.W. Obels Plads. Hemsidan hittar du här: http://www.soegaardsbryghus.dk

Vi var där tidig lördagseftermiddag och smakade ett par öl i solen på uteserveringen. Deras "Skipper Stowt" var mild och len men med lite för lite beska för min smak. Däremot var det bra sting i IPA:n "Pearl of India".

Jag minns inte exakt, men det fanns säkert sex olika egna brygder vilka man också kunde köpa med sig i olika flaskstorlekar. Så min plan var att gå tillbaka dit på söndagen och shoppa lite innan hemfärd. STÄNGT!! Visst, i Danmark är varuhus och butiker tydligen fortfarande helt stängda på söndagar - men en pub/restaurang... Sad

Det blev att åka tomhänta tillbaka till Fredrikshamn där vi i alla fall hann handla på Damsgaard Supermarked innan de stängde.

Ska till Aalborg med frugan 27 - 29 November på vår bröllopsdag.

Ska passa på att besöka bryggeriet du nämnde, det verkar intressant.
Sen är det givet med ett besök på Ölkonsortiet för att inhandla lite smaskig öl.

Vad mer får jag inte missa? The Wharf har jag visserligen hört ska vara bra men jag är faktiskt inget extremt fan av real ale..