Oktoberfest i München

Någon som känner till något bussbolag som arrangerar resor till Oktoberfestivalen i München till höst? Tar tacksamt emot förslag. Även tips på bra/billiga ställen att bo därnere om man tar sig dit på egen hand emottages tacksamt.

Alla hotell tar ockerpriser under Oktoberfest. Här har jag dock bokat till priser för runt 400:-/person och det har funnits plats så sent som i april, med bara 10 minuters gångväg till wies´n. http://www.pension-asta.de/ e-post fungerar bra. Förskottsbetalning med betalkort har fungerat bra.

Är man många och inte önskar köa kan man boka bord i tälten. Man måste alltid boka bord om tio personer, inkl öl och mat (ofta kycklinghalvor) men å andra sidan betalar man bara just för det man äter/dricker. Det går förstås åt även om man är färre än tio (ölen i alla fall, som uppgår till 20 mass per bord). Är man alltför få kan man alltid byta värdecheckar mot kontanter med de som sätter sig vid bordet, för är man mindre än fem går det inte hålla bordet fritt från gäster, och det vill man inte heller Smile

Men nu börjar det pocka på vad det gäller bokningar. Kollade just på Hofbräu som visar på nätet hur många bord som är lediga: http://www.hb-festzelt.de/de/reservierung.php?l=e Alla tälten verkar köra bokningar per fax, och ibland får man vänta i veckor på svar. Ett tips är att faxa till olika tält parallellt, och tacka ja där man ombeds bekräfta sin bordsbeställning. Man får en räkning hem. Hos Hofräu har jag sedan fått lösa ut värdecheckar på plats innan besöket. Men t ex Schottehammel skickade värdecheckarna med rekommenderat brev till Sverige.

Det är dock inga stora problem för mindre sällskap att fixa bord på plats, för det är inte alla bord som går att förboka.

Flyg ner med t ex SAS är ganska överkomligt om man bokar under våren. Stockholm eller Göteborg ~ 2300 ToR. Köpenhamn ~ 1500 ToR.