Köpa öl i Köpenhamn

Om ett tag ska jag tillbringa en helg i Köpenhamn. Jag skulle vilja ha tips på affärer där man kan köpa bra öl. Är intresserad av öl från danska mikrobryggerier, men ännu mer av svåråtkomliga öl från England, Belgien, Tyskland och USA

Var i Köpenhamn för ett par veckor sedan och köpte öl i en butik med namnet Gammel Strand Öl & Vinlager med adress Nabolös 6 - en tvärgata till Ströget.

Butiken hade öl från många länder i världen men mest imponerad var jag över alla öl från danska mikrobryggerier bl a från Grönland - den smakade gott.

De bästa ölbutikerna i Köpenhamn om du är ute efter svåråtkomliga (i Sverige) öl från England, Belgien, Tyskland och USA är Ølbutikken på Oehlenschlægersgade 2 och Barley Wine på Læderstræde 16.

Ølbutikken har mycket öl från USA och Belgien, och lanserar snart en egen blåbärslambic från Cantillon. För övrigt så är ena halvan av Mikkeller inblandad i Ølbutikken, vilket innebär att man kan hitta mycket öl från det bryggeriet där.

Barley Wine har också en del öl från USA och Belgien, samt lite mer från England och Tyskland än Ølbutikken.

Utöver dessa är även Høkeren på Ravnsborggade 13, Gammel Strand Øl & Vinlager på Naboløs 6, samt Belgisk Bryg på Emdrup Mosevej 12 bra.

Ølbutikken:
http://www.olbutikken.dk/
Karta

Barley Wine:
http://www.barleywine.dk/
Karta

Høkeren:
Karta

Gammel Strand Øl & Vinlager:
Karta

Belgisk Bryg:
http://www.BelgiskBryg.dk/
Karta

Högt skum,

//Tomas Lindohf
Ordförande Sällskapet Malte
http://www.sallskapetmalte.org/

Högt skum,

//Tomas Lindohf

Ett personligt tips: Ølbutikken har öl från bl.a. De Struise Brouwers, ett av de mest spännande belgiska mikrobryggerierna just nu. I städer som Bryssel och Antwerpen kan det vara svårt att få tag i deras öl. Men de går att hitta i Köpenhamn alltså. Fråga t.ex. efter Pannepot.

/Hans

Hur är priserna på öl i Köpenhamn??
Vad kostar dansk mikroöl i butik resp. på pub?
Vad kostar den utländska spacialölen?
Finns det någon mikroöl i vanliga livsmedelsbutiker?

Dyrare, om en öl kostar typ 20 sek så kostar den 20 dkk, dvs ca 1,25 gånger dyrare
Och det finns ett ganska bra utbud av mikroöl i i vanliga livsmedelsbutiker

Generellt sett är priserna på intressant öl (dvs inte standard-ljus-lager) högre i Danmark än i Sverige. Framför allt när det handlar om importöl, då importörerna är betydligt mindre än Systembolaget. Beroende på hur pass exklusiv ölen är kan den kosta allt från c:a 20 DKK upp till över 100-200 DKK.

Vad gäller danska mikrobryggerier så beror det på dels vilket bryggeri det handlar om och dels vilken öl. Om vi tittar på Ølfabrikken, t.ex. så ligger de flesta av deras öl på omkring 45 DKK, men de har öl som kostar upp omkring 100 DKK. För ett bryggeri som Refsvindige däremot kostar ölen mellan 10 och 15 DKK. Priserna kan också skilja på ett par kronor mellan de olika ölbutikerna.

Ølbutikken har för övrigt en sökfunktion på sin hemsida där man kan kolla in deras ölutbud med priser. På Barley Wines hemsida kan man se vad de brukar ha för öl, men inte vad de kostar. Belgisk Bryg har till och med möjlighet att beställa öl på sin hemsida, men det funkar bara i Köpenhamnsområdet.

Högt skum,

//Tomas Lindohf
Ordförande Sällskapet Malte
http://www.sallskapetmalte.org/

Högt skum,

//Tomas Lindohf

Någon som har tips på billigt och bra boende i Köpenhamn??