Flensburger pilsner

Häromdagen fick jag en Flensburger pilsner som jag provade. Dtta är en av de bästa tyska pilsner som jag smakat. Den har bra humlebska och är härligt maltig. Den håller samma klass som Jever pilsner. Varför är det ingen importör som impterar denna öl? Den borde finnas i Systembolagets sortiment.

Ölhälsningar
Sven-David i Lund.

Den fanns för typ 5-6 år sen på Systembolaget, troligen har den importören gått i konkurs sen dess. Har för mig att det var nån i Skåne. Men jag gillade den och frågan skulle nog ställas till nån liten och intresserad importör. Typ Wicked Wine el dyl.
Kör de fortfarande med bygelflaska ?
Provade deras Winterbock häromdan, den var inte så rolig som man kunde hoppats.

Den Flensburger pilsner som jag drack var på bygelflaska. Förmodligen är den svår att impotera eftersom det är ett returglas med hög pant. Kanske kan man importera den på engånsglas eller burk. Förmodligen var det Tomelillabryggaren (www.tvabryggare.se) som importerade den. Länk till bryggeriet www.flens.de

Hälsningar Sven-David i Lund

är kanon men deras övriga öl kan kvitta mig. Veteölen föll mig hård och stickig samtidigt som den var på tok för platt, även för att vara en veteöl. Malz var direkt skadlig för smaklökarna och deras Dunkel helt okej men inte mera. Absolut inte värt att betala extra för.

Deras pilsner är som sagt väldigt god. Den står alltid på önskelistan när vänner kommer från tyskland.

Den kostar 10.29 st i back om 20 st = 0.51 för en flaska. + pant på 4.50. Dessa priser var i påsk i vanlig livsmedelsbutik i Hamburg. Flensburger går endast vad jag vet att köpa på egen pantflaska i egen back som man givetvis tar med sig nästa resa, nästa år. Priserna i Euro men blir ca lite under 5an i SEK.
Peter.

10.49 för backen + pant 4.50 vilket påsken 2008 blir 0.7495 per flaska eller i kronor 4.85 + 2.08 = 6.93.
Till detta tillkommer ju resa!

Jag har en "flock" hemma i min kyl

Påminn mig så fixar jag några till dig inför nästa provning (om du kommer, eller när jag är i Tyskland nästa gång)

smile Johan Perup

Tack Johan

Tyvärr kan jag inte komma på ölprovningen nu på Tisdag eller på barhoppingen till Köpenhanm.(jobbar) Däremot har jag planerat att gå på veteöls-och ciderprovningen i Juni.
Går detinte att få en lien impotör att importera denna öl?

Jag skickar ett e-mail till dig.

Vårsommriga ölhälsningar
Sven-David

Den fanns på bolaget i ungefär 5 år och försvann för en 5 år sedan ungefär.
Hade den alltid till midsommarsillen och resten av midsommarhelgen.
Beskan satt så fint med sillen och poatisen och jag brukade nästan bara ha den som midsommaröl.

Patentkorken var bra och lurade en massa "gamlingar" som ville prova ölen bara pga korken. Nu har ju Grolsch också slutat med patentkorken.

Pär

Pär Lindgren

Flensburger är mer eller mindre standard på restauranger i Berlin. Hittade den i en spritbutik för 0,69 euro. På restaurang låg den på 2,50 euro.

Sidor