London

PÅSK I LONDON

Vi var tre glada Ale älskare (bl.a.) som for till London över Påskhelgen. Vi vill gärna dela med av oss av våra erfarenheter från besöket. Då menar vi förstås det mest intressanta öl och atmosfär! Så här kommer en beskrivning av det vi var med om, dock finns ingen kronologisk ordning på det hela.

Vi börjar med det bästa av det bästa, nämligen Jerusalems Tavern på Britton Street som bara servera öl från S:t Peter´s. Här blev det S:t Peter´s Golden Ale och Organic Ale Jösses va gott samt Best Bitter Organic topp. Tyvärr saknade vi just denna dag de mörka varianterna. Besöker ni London är detta ett måste men se upp! Bara öppet i veckan!

Bleeding Heart Tavern på Bleeding Heart Yard där vi tog in frukost första morgonen innen incheckningen på Hotellet. Bra frukost samt Adnams. Franskt ägt! Så det blev Adnams Bitter och Broadside topp samt en ordinär Oyster Stouth i perfekt temperatur. Det får man ju inte hemma och det kan sägas direkt att temperaturen på ölen och cidern på pumparna var ”PERFEKT”.

The Cambridge på Romilly Street/Cambridge Cirkus blev det ett promenad stopp och där provades Hook Nortons Brewery; Old Hooky, Nethergate Brewery; Barfly Special mums samt Abbot Ale mera mums.

Golden Eagle 59 Marylebone Lane som hade en mycket trevlig och annorlunda atmosfär samt en ägare av puben som stod för serveringen och snacket med kunderna. Vilket vi inte träffade på allt för ofta. Det var mest ungdomar från främmande länder som inte fattade så mycket av vad de serverade. Nå väl till ölen; St Austel Brewery; Tribute Premium Cornish Ale samt Robinsons Brewery; Old Stockport

The Lamb på Lamb's Conduit Street som var en Young´s ägd pub med bra mat och mycket trevlig inredning. Så det blev Young´s Special och Bitter, mycket bra

Nags Head på 53, Kinnerton St som har en mycket ”elak/speciell” ägare och inredning. Trångt och lågt till tak men en trevlig och underhållande kvarters pub som serverar Adnams Bitter och Broadside. Här varierar temperaturen på ölen då det inte finns någon kylanläggning. Just nu perfekt med under varma sommar dagar? De fick två besök av oss

Kensington Arms på Abingdon Road blev det ett snabb stopp och Sharps Doom Bar för oss alla. Helt ok!

The Mason Arms på 51Upper Berkeleley Street fick också två besök bara för lugnet på puben. Här provades öl från Hood of Woodhouse Brewery; Badger samt den triple hopped Hopping Hare samt att hr Amstel fick nostalgi och var tvungen att prova Hofbrahouse Special. Det är ju inte var dag som man träffar på öl från det bryggeriet på pump! Här fanns tre att välja på och det var mycket trevligare än att se än Fosters m.fl. blask öl

Efter en lång promenad på 100 meter så kom vi till Carpenters Arms på 12 Seymour Place som är ett Freehouse som byter sina 6 gästkranar kontinuerligt. Så här vet man inte vad man får! Men vi provade följande ”Real Ale”. Från Archers Brewery; The Tight Grit, Artic Blonde, Beartown Brewery; Bear Ass, Cottage Whippet Series; Jack & The Dragon, The Inveralmond Brewery; Ossian samt Clifton Ale från ??

På Fuller´s puben Churchill Arms 119 Kensington Church Street fick vi prova de vanliga sorterna av detta märke, bra och gott men inget nytt under solen! Men vilken ”Atmosfär” så mycket saker som där hängde i taken går inte att beskriva!

Så till favorit puben där vi avslutade våra kvällar vilka var fyra. Royal Exchange 26 Sale Place som verkligen var en stam pub för unga och äldre gentlemän och ladys som ibland kom riktigt i gasen och drog stories! Timothy Taylors Brewery; Golden Best samt Brakspears Bitter och Aspall Suffolk Cider smakade utmärkt. Till och med Guinness gick att dricka och smakade bättre än hemma!

:beer:

Tack för tipsen på pubar till nästa Londonresa.

Det är bara att ta på mysbyxorna och följa stigen vi trampat upp. Men glöm inte egna spontana besök, vem vet vad som döljer sig där?

:beer2:

Hup Holland