Mikkeller gör extrem-öl

Vi i Göteborg träffade ju Mikkeller i helgen, vilket blev en trevlig tillställning - mer om det i Nästa Maltesen.
denna blogg kan du läsa om kreatörernas nästa brygd, en "Hop Juice" på 2007 IBU.
Man har använt så mycket humle att vörten måste "kramas ur" humlen.

Tänk över saken. IBU är beskaenheter. Pilsner Urquell har ca 35-45 IBU. Amerikansk IPA ca 60. Sierra Nevada Bigfoot 100. De mest excentriska ölen från Stone Brewing Company kanske 120. Något år(förra?) hade Mikkeller ett öl(Mikkeller Big Tony) med 500 IBU(inte så värst drickbar tyckte de flesta).

Mikkeller slår nu till med 2007 IBU! Syftet är givetvis att experimentera. Experiment bådar ofta gott. Beer Geek Breakfast är resultat av ett experiment. Kristian Keller(halva Mikkeller) blandade Guinness och Espresso och kom på idén att brygga "Ölnördens Frukostöl" med kaffe i.

Observera att man, efter vad jag läst, inte kan förnimma mer beska än ca 250 IBU.

Huruvida "X Hop Juice 2007" smakar mumma får vara upp till var och en...