Efter månadsmötet provade vi triplar

Liten rapport från en tripel-provning.
Vi var åtta stycken som efter månadsmötet i lördags gick in på Delirium Café för att prova belgiska 75:or. Vi valde att prova en öltyp - tripel. Åtta stycken flaskor ställdes fram på bordet. Ingen blindprovning denna gång alltså. Ett nionde öl provades också, fatversionen av Gouden Carolus Triple.

En bra tripel kan dofta/smaka tungt kryddigt och ha inslag av tropiska frukter och mandelmassa. En mindre bra tripel smakar bara sött och kladdigt. Eau Benite var ett strålande exempel på det förstnämnda. ChTi smakade mest klister, vilket en dålig tripel inte sällan gör.

Flaskölen hade en genomsnittsålder av ca 3 år.

Flaskölen var:
ChTi Triple, Brasserie Castelain, Frankrike
Deugniet, Du Bocq, Belgien
Eau Bénite, Unibroue, Kanada
Floreffe Triple, Brasserie Lefebvre, Belgien
Pater Lieven Tripel, Van Den Bossche, Belgien
Abbaye dAulne Triple Blonde Sur Lie, Brasserie Val De Sambre, Belgien
Kerkomse Tripel, Brouwerij Kerkom, Belgien
Gouden Carolus Triple, Brouwerij Het Anker, Belgien

Fatöl:
Gouden Carolus Triple, Brouwerij Het Anker, Belgien

Här är resultat och betyg på en tiogradig skala.

1. Eua Benite, 7,6 p
2. Gouden Carolus Triple på flaska, 7,5 p
3. Gouden Carolus Triple på fat, 7,22 p
4. Deugniet, 7 p
5. Abbaye dAulne Triple, 6,5 p
6. Kerkomse Tripel, 5,75 p
7. Pater Lieven Tripel, 5,3 p
8. Floreffe Triple, 4,9 p
9. ChTi Triple, 4,8 p