Ol i Hongkong

Skall resa till Hongkong och Macau i sommar. Är det någon som känner till Hong Kong S.A.R Brewery Co? Efter vad jag kan försrå är det Hongkongs enda mikrobryggeri.
Skulle också vilja ha tips på mikroöl i Thailand. På den gamla flygplatsen kunde man få hembryggt öl på terminal 2. Jag undrar om denna restaurang har flyttat till nya flygplatsen? Finns det några andra öl ni kan rekommendera? Tacksam för all information ni kan lämna.

Du hittar HongKong SARs öl framför allt på de 2 East End Brewery och Hong Kong Brew House. De är en del av en kedja, och du hittar all info här: http://www.elgrande.com.hk/restaurants/page1/
De har även ett stort utbud av importerad öl.

I Macau hittar du den lokala ölen framför allt på bättre restauranger. Jag rekommenderar de mer traditionella restaurangerna på "västkusten". Att dricka en Macau Blonde Ale till Galinha Africana är faktiskt nästan en upplevelse i sig. Ölen finns även i en del affärer, bla New Yaohan Supermarket vid färjeterminalen, men då den numer licensbrygda lagern ser väldigt likadan ut kan man lätt ta fel. Kolla alltså att du får Macau Blonde Ale och inget annat.

Fanns inget bryggeri på Suvarnabhumi Airport i februari. Att inte La Lunar flyttat med gör nästan inget, den sista tiden hade de endast en usel lager på. Finns dock en ölbar med en del tysk öl (Salvator och en del veteöl bla.) på övervåningen längst mot en kant.

I själva Bangkok finns ett antal bryggeripubar. Londoner på Sukhumvit är den mest centrala och dyraste med nästan enbart utländsk publik. Tawandang German Brewery är en gigantisk tysk ölhall med Thailändsk publik och bra egen öl. German Country Place ligger vid ett stort köpcenter i Pathumthani, strax norr om Dion Muang (den gamla flygplatsen). De har god thailändsk mat och intressant öl, drack tom. en rököl där.

Mer info finns på http://www.ratebeer.com/Ratings/Beer/ShowBrewer.asp?BrewerID...
http://www.ratebeer.com/Places/Countries/93.htm
http://www.ratebeer.com/Places/Countries/123.htm
http://www.ratebeer.com/Places/Countries/196.htm

Mvh / Per

Tack för det uttommande svaret. Det blir till att besöka ölbutiken som ligger i närheten av Macaus färjeterminal. I Hongkong skall vi bo på ett hotell vid Causeway Bay. Så det blir kanske bekvämast att besöka detta East End Brewery? Har du något tips på ett hotell i närheten av Londoner Brew Pub i Bangkok?

mvh Björn