Italienska Panil

Enligt systembolagers kundtjänst så lanseras två öl från italienska bryggeriet Panil i augusti. Det ena heter Barriquee och det andra Enhanced. Är det något som vet vad det är för typ av öl och om det är gott? Jag var inne på deras hemsida, men den var bara på italienska så jag begrep inte ett dugg.

Panil levererar fantastiska öl med bärtoner, inslag av mjölksyra, mandelmassa och är synnerligen komplexa överlag.

Barrique finns i olika variationer(med mjölksyra och utan), och Enhanced har jag inte provat men den är också den syrlig med inslag av det jag nämnde.

Det är klassöl helt enkelt och väl värda pengarna.

Om du gillar fruktiga starka belgiska öl runt 9%, med lite oud bruin-karaktär och massa frukttoner och malt ska du absolut köpa ett par flaskor.

Är det den "Barrique Sour" som har varit inne på hyllorna en gång tidigare (i Mars)????
Jag köpte 6 flaskor då men jag har inte provat än

<<>>

<<>>

De enda jag känner till är Local 1 och Slåtteröl (från Oppigårds).
Lars Bergvall
Stockholm

Lars Bergvall
Stockholm

Panil Barriquée torde vara samma som den Barriquée Sour som kom för någon månad sedan. Typ flamländsk suröl. God.
Enhanced har jag inte smakat. Beskrivningen i ungefärlig översättning:
Panil Enhanced
Detta öl är bryggt på ljus malt och rörsocker. Den höga alkoholhalten, 9%, har åstadkommits med champagnejäst (S. Bayanus), som har givit det helt andra smaker än de som åstadkoms av vanlig öljäst. De kraftfulla estrarna, som påminner om traditionella italienska vita viner, balanseras av en humlebeska från egenodlad humle. Inga klarmedel har använts för detta öl som behandlats som ett vin. Det passar till all möjlig mat, från fisk till bacon.