Svartsoppa?

Vi hade en intressant diskussion på lunchen idag, nämligen vilken öl som passar till Svartsoppa?! Så har någon några kul ideér om vilken öl som skulle passa till det?

(Jag har för mig att det diskuterats här innan men jag hittar inget när jag söker...)

Har ej provat öl till svartsoppan, men har lust att prova Fullers ESB eller någon välhumlad Ale från samma land. Inget för torrt och beskt eller med mycket grapefrukttoner i tror jag...man börjar redan längta till november Smile

Vanligtvis blir man erbjuden / föreslås torr sherry till Svartsoppan men det borde ju finnas något öl som passar... Svartsoppa är ganska mycket pepparkaka i smaken dock utan att vara genomträngande så jag håller med dig om vad som du skriver utom möjligen att det inte skall vara för torrt. Jag skulle nog föredra hellre något åt det torrare hållet än det söta.

Sedan kan man då utöka frågan med öl till gås? Äppelkaka? Smile

--
Thomas Nilsson

--
Thomas Nilsson