Ii glaset

Så här i semestertider blir det gott om tid att prova öl.

I Fredags åt jag kräftor och drack Wisby pilsner. Denna öl var ingen höjdare. Den var inte alls så god som den Wisby som jag drack från fat på Bishops Arms i Malmö.

Sedan var det dags för Oppigårds slotteröl. Helt suverän en riktigt höjdaröl Denna öl borde finnas tllgänglig året om och heta Oppigårds golden lager.

Där efter var det Slottskällarns pilsner. Brra humlebeska, men alldeles för liten kropp. Beskrivningen på flaskettiketen stämmer bra överens hur jag upplevde ölet.

Som final var det Bryggmästarens pilsner från Åbro. Även denna öl hade något liten kropp,men detta
öl är ändå ett av Åbros bätte öl.

I går ( Lördag ) åt jag porterbrässerade oxrullader. Receptet var samma som det till Portersteken.

Forst ut var Staropramen granat,en något mörkare variant av vanliga Staropramen Väldgt god öl,som passade bra till maten.

Som nummer två var det Primator Suveränt god öl,med bra kropp med toner av kaffe och mörk choklad
som avslutades med en bra efterbeska.

Nummer tre var Åbro amber En riktig nit lott. Ölet förtjänar inga vidare kommentarer. Bryggmästans
mörka lager är betydligt bättre. ( Finns i beställningssortimentet och kan beställas styckvis.)

Sonm final öl den kvällen var det Zubur classic. Också denna öl får klart godkänt Bra maltighet och fin beska. En prisvärd öl, 14.90 för 50 cl.

Öl hälsningar
Sven-David

Wisby Pilsner på flaska kommer från Vårby. Wisby Pilsner på fat är från Visby. De är egentligen två helt olika öl.
Lars Bergvall
Stockholm

Lars Bergvall
Stockholm

Wisby Pilsner görs inte i Vårby utan i Grängesberg om det spelar någon roll...men det är som du säger två helt olika öl...

Andreas

Jag håller definitivt med om att Oppigårds Slåtteröl är en höjdare. Men det vore synd om den döptes om till "Oppigårds Golden Lager" eller något i den stilen. "Slåtteröl" låter både sympatiskt och spännande och jag gillar det att det faktiskt är ett svenskt namn, till skillnad från alla dessa engelska namn som de flesta andra öl från samma bryggeri har fått. Jag tycker de låter lite småtrista och oinspirerade, om jag får vara helt ärlig.

/Hans