Till Andycap

Hej Andycap

Det skuklle vara intressant att få veta vilka Svenska öl som Du fick fatt på när Du var i Sverige.
Vad tyckte Du om dem? Vilket intryck fick Du av Systembolages service? (Jämnför med Vinmomopolet i Norge)
Ölhälsningar
Sven-David
Lund

Hei Sven-David
Först må jeg si at det selvfölgelig hele tiden har vært min plan å komme tilbake til forumet med en liten tilbakemelding. Men jeg har ikke enda fått testet alle typene jeg tok med hjem. Det er jo et poeng i seg selv å dra dette noe ut i tid slik at kosen og spenningen med å smake nye öltyper kan vare lengst mulig.
Derfor blir dette mitt foreløpige inntrykk.
Bishops Arms var en virkelig bra pub med imponerende mange öltyper fra fat og kyndige servitörer. Min favoritt der ble Bödelen fra Hantverksbryggeriet, der hadde de også Närke Stormaktsporter som jeg også syntes var et meget godt öl. Kom i snakk med servitör og fikk smake flere typer fra Hantverksbryggeriet som de kun hadde tilgjengelig som varepröver for internt bruk, kjempekoselig!
Erfarte vel at på restauranter var det mer vanskelig å få fatt i godt svenkst öl (men gode utenlandske var tilgjengelig) – og Mariestads var helt ok, men heller ikke mer.
Systembolaget hadde jo et utvalg som ligger lang, langt over Vinmonopolet. (Når det er sagt så har vel kanskje vi i Norge et bedre utvalg på Supermarket enn det jeg fikk inntrykk av at dere har).
Så min foreløpige favoritt av medbrakt: Slottskällans Imperial Stout, virkelig et öl etter min smak, som god nr 2; Nils Oscar God Lager, også virkelig god. Tillater meg også å nevne bunnplassering; Jamtlands Pilgrim, sorry, men den likte jeg bare ikke.
Jeg har fortsatt 4 stk flere typer i kjöleskapet, men som sagt kommer det enda å gå noen dager før alt er fortært.

Mvh
Andycap

Hej Andycap

Tack för ditt tevliga inlägg. Att Du hade otur med Jämtlands Pilgrim tycker jag inte var så konstigt. Den har varierat en hel del i kvalitén. Dessutom finns det risk att Du har fått ett exemplar som har stått länge på hyllan och blivit gammal. Deras öl är så kallade färsköl. Även deras påsköl var inte bra i år. Jämtlands är annars kända för att hålla hög kvalité på sina öl.
Smakade Du Hell och Jämtlands bärnsten? Fick Du tsg i Bedarö Bitter och Landsort Lager fån Nynäs
ångbryggeri?

Provade Du Oppigårds Golden Ale? På en ölprovning med Svenska Ölfrämjandet nyligen provade jag en nyframtagen porter fån sanmma bryggeri. Den var helt suverän. Hoppas att den kommer på Systembolaget så småningom.

Ölen fån Nils Oscar tillhör också mina favoriter. De har bland annat en mycket god pils. I November lanserar de en rökporter som skall bli kul att prova. Spendrups bryggeri (samma bryggeri som brygger Mariestads öl) lansrear i Oktober en årgångs porter som är lagringsbar.
En del av denna brygd kommer att lagras och släpps först i Oktober 2009. Du kan läsa mer på deras hemsida. www.spendrups.se/press

Var i Norge bor du?

Snart är det dags för Oktoberölen

Många trevliga ölhälsningar fån
Sven-David i Lund Skåne