Åker till stockholm snart

Jag ska till stockholm beer festival nästa helg och kommer ner under fredagen. Jag tänkte höra vilka ställen i Stockholm som det är värt att kombinera lunch och öl på. Förra året åt jag på akkurat där det var såväl utmärkt mat som öl. Har de någonting liknande arrangemang i år som de hade senast det begav sig (oktoberfestspecial)? Jag skickade ett mail till dem förra året angående detta men fick aldrig något svar men ett besök där gav frukt (öl).

Från Stene på Akkurat

--

Start onsdag 19 September
CRAZY DRAUGHT FESTIVAL

Vi presenterar en uppsjö av olika unika och tokexklusiva öl på fat.
Detta är sådant som vi har lagrat i källaren här, unika brygder, öl från
stängda bryggerier
eller sådant som bara är väldigt svårt att få tag på.
Det kanske dyker upp något annat också men det som är klart är:

Chouffe Houblon, Sierra Celebration, Eylenbosch Kriek & Frambozen ’89.
Cantillon Vignerone och St. Lamvinus, blandade vintageöl från Nils Oscar.
Fullers Vinage Cask 2006, Straffe Bink, Stormaktsporter, Rainbow
Warrior, Collaboration Old Rasputin och Koff Porter 7,2%

--

Så det finns nog all anledning att avlägga ett besök där....

Helt klart intressant. Jag får masa mig dit till öppningsdags på fredag och hoppas det finns kvar några intressanta produkter

Tackar!

Jag tycker att du ska kolla på några andra ställen också. Alldeles nära centralestationen ligger Hörnans Belgobar, 25 meter från Vasagatan upp på den lilla Bryggargatan. Bra mat och alla belgiska öl du kan tänka dig, hundratals alltså.

Samma ägare har under året öppnat ett nytt ställe några hundra meter längre bort, Monks café, med än fler sorter och inte bara från Belgien. De har annonserat ganska flitigt i Maltesen. De har ofta särskilt fokus på ett land eller en sort eller region under några veckor. Över Norra bantorget och upp en liten bit i backen.

Sist vill jag nämna Man in the moon, på baksidan av Spårvagnshallarna, Tegnérgatan, om du skulle vara åt det hållet. Alltid kunnig och bra personal, vällagad pubmat.

/Göran