Old Ale/Barley Wine

Jag försöker att förstå skillnaden mellan dessa två öltyper. Men icke sa nicke. Hur tolkar ni skillnaderna? Själv skulle jag gärna vilja göra den tolkningen att en Old Ale ska vara en blandning mellan en starkare, lagrade bryggd och en yngre/fräsch ny bryggd. Inte sällan något svagare. Jag vet inte riktigt vart jag har fått detta ifrån. Troligen M. Jackson men nu är jag mest intresserad av eran skillnad.

För ett knappt år sedan, inför vår oktoberprovning, läste jag på lite kring just detta spörsmål och fann att det inte var helt lätt att bringa klarhet.
Jag länkar till rapporten om det mötet och hoppas att fler tar sig tid att svara, och jag ska själv framöver söka fler fakta i frågan.
http://svenskaolframjandet.org/node/979

Enligt wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Old_ale
serverades en blandning av färsk, skarpare old ale med lagrad, den senare med bakteriebildning från träfatet.
Det förekom att investerare av tidsskäl köpte mild ale, vilken de senare lagrade till old ale och sålde till ett högre pris.
Ron Pattinson nämner något om släktskapet mild ale/old ale här
http://www.europeanbeerguide.net/beerale.htm
"Old Ale - like the stronger milds, but aged"