Resa till Dublin.

Jag ska resa till Dublin med några vänner 3-7 oktober och undrar nu vad man inte ska missa under en sådan resa? Det vi hade tänkt oss är öl- och whiskyrelaterade aktiviteter. Men jag tar gärna emot tips om var man kan äta och olika museum som kan vara intressanta att besöka. Även om det kan finnas något i närheten av Dublin som är värt att besöka och olika bryggerier som har öppet.

Samuel, en pub som du absolut ej får missa är The Porterhouse Temple Bar. Det finns många trevliga pubbar men jag anser att dom har ett begränsat sortiment, stout i all ära men gärna en IPA när man vill "gå vidare". Portherhouse gör 10 egna öl, 3 stout, 3 lager, 3 ale och 1 vete. Bra ställe för att lyssna på musik. www.porterhousebrewco.com

Trevlig resa!
//uffe jonsson

En pub som jag minns var väl värd ett besök var Gravedigger's (eller Kavanagh's som den egentligen heter). Den kan vara lite svår att hitta, men det är mödan värt!

Saxat från Dublin travel guide på Wikitravel.org...

"Kavanagh's, Glasnevin, Dublin 9 (near Glasnevin cemetery). This pub (popularly known as The Gravediggers because of its close proximity to the cemetery) has remained untouched for over 100 years with the only things altered being the beer taps and toilets. If you're looking for a real trad Irish pub without the b*shit, this is the place, really worth a visit. (about 10-15 mins on bus from city centre, get the no 19/19A/13 from O'Connell Street)"

Jag får tacka er båda och om det finns någon mer som känner till något intressant ölmål i Dublin med omnejd får ni gärna lämna information om det