Sverige har fått ett nytt mikrobryggeri!

Du hittar mer information om Oceanbryggeriet på deras hemsida.

På Stockholm Beer & Whisky Festival har Oceanbryggeriet från Göteborg mig veterligen för första gången låtit sina öl provas av en större grupp ölintresserade. Det skall bli mycket intressant att själv få prova dem. Bakom bryggeriet hittar man Thomas Bingebo känd från bl.a. Jämtlands bryggeri. Vi i Svenska Ölfrämjandet hälsar dem välkomna och önskar lycka till!

Kommentarer

Deras Red Ale finns som real ale på Bishopsarms Avenyn. Mycket välbalanserad tycker jag. Ser att portern är representerad på festivalen.
Är det någon som har hunnit prova den redan?

Nu har jag provat den. Det första jag noterade var doften som var precis så diskret och ändå markant som jag tycker att en bra porter skall vara. Jag noterade den där lite brända doften som jag vill ha. När jag sedan drack den så var den väldigt lättdrucken. Inte lättdrucken i en negativ bemärkelse utan perfekt välbalanserad. Den låg kvar i munnen en lång stund efteråt. På det hela en oerhört trevlig bekantskap. 5,6% ABV, Humle: Northern Brewer, Challenger allt enligt deras hemsida.

--
Thomas Nilsson

--
Thomas Nilsson

Thomas slriver helt rätt. Så är det. Tilläggas kan är att den troligen kan komma att spridas över Sverige innom en inte helt avlägsen tid.

Monter 31 B, bredvid Bishops Arms. Första ingången direkt till vänster, fjärde montern.
Lars Bergvall
Stockholm

Lars Bergvall
Stockholm

Jag håller helt med, fick nöjet att avnjuta denna på trevliga Plain Kitchen (där jag tror att den gode thomas jobbar delvis). Portern är i världsklass om ni frågar mig.