oktober öl

Jag har provat ett antal Oktber öl men inen av de tyska öl men inget fall mig på läppen. Bäst var som vanligt Sammul Adams. Även Den Ålänska Ölet Stallhagen var god. Fera ölfämjade som har provat? kommwntarer önskas Men var hnt med Slottdkällaens oi? Det var inget skum på den.
Sven-David i Lund

Håller med. Har testat följande tyska oktoberöl: Hofbräu Oktoberfest, Spaten Oktoberfest, Erdinger Festweiße, Paulaner Oktoberfest, men tycker att Samuel Adams och Stallhagen är godare. De tyska känns mest menlösa, men så är det ju inte min favorittyp av öl heller.

Vi missade årets Oktober fest på Man in the Moon. där har det funnits en och annan på pump som varit mycket god. Men annrs så är det bara att hålla med om att det där med oktoberfest på flaska är lite granna avslaget liksom nu Slottskällan var.

:beer:

Hup Holland

det exemplar från slottskällan jag fick saknade också skum och med klen kolsyra. tyckte det var konstigt och trist. har dock stött på samma sak med några andra flaskor från slottskällan, bla en flaska Tomte i julas och en flaska Saison. något andra känner igen?

har inte provat så många ännu, men jag gillade erdingers weissbräu, oktoberfest.

Samma här. Inget skum på min Slottskällans oktoberöl heller. Synd, kunde varit bra annars..

Oktoberfestölen provas ju rätt så sällan och därför kanske det är i alla fall en aning svårare att se vad som är "bra oktoberfestöl". I alla fall om man är lite ödmjuk. Sedan spelar ju personliga referenser in en hel del.

En gammal favorit är Spaten Oktoberfestbier, idag tycker jag den är lite väl klen och inte så maltig som tidigare. Mina smaklökar som ändrats kanske?
Min favorit denna gång var faktiskt Paulaner Oktoberfest, som har lite mer bett åt alkohol än de övriga med kryddiga, kanske lätt maltigt citrusaktiga toner utan obehaglig sötma som hos Hofbräu.