Utvecklas Oppigårds slåtteröl?

Jag har druckit en så där 6-7 st flaskor av årets upplaga, de två sista drack jag den senaste veckan. Jag tyckte mig märka en förändring av smaken, vilket egentligen inte vore särskilt konstigt hos ett färsköl. Tycker den blev rundare i smaken med en mjukare beska. Någon som känner igen det här och vill kommentera?

Så är det väl att detta öl börjar närma sig bäst föredatum (2007-11-30). Vi gör den bedömningen att våra ljusa öl bör vara helt ok cirka 4 månader, dvs inom bäst före datum. Ett ljust öl har dock inte de konserverande egenskaper som ett mörkt öl har. Men slåtterölet som är rejält humlat har kanske under en övergångstid en förändringsfas där kanske en från början en lite vass beska upplevs mer angenäm. Jag rekommenderar dock inte lagring. Nästa fas i ölets nedbrytning (kalla det gärna lagring) kommer förmodligen inte att tillräknas pluskontot.

mvh
Björn
Oppigårds Bryggeri

--
Webmaster

Jag har också funderat över Oppigårds.. dock på Golden Ale. Den första jag drack var riktigt fin, massvis av humle, fyllig.. riktigt god.

Sen nästa flaska, en månad senare, smakade riktigt illa - som en billig lager. Ingen aromhumle, metalliskt och tunnt. Jag misstänkte infektion, men den skummande inte som infekterad öl brukar. Kvaliteten har sedan dess varit varierande på Golden Ale, ibland är den kalasbra.. ibland tråkig.

Intressant det där med Golden Ale, jag har samma erfarenheter.

Jag hade bara druckit den en gång eftersom jag tyckte den var halvtrist, men förra provade jag den igen och blev rejält överraskad över hur jäkla god den var! Jag köpte en flaska till, som även den var toppen. Båda dessa hade bäst-före-datum någon månad in i 2008.
Igår provade jag ännu en (bäst före november 2007) och den var inte alls lika god som de två första.

Åldras Golden Ale väldigt fort, eller är den bara ojämn?

För övrigt måste jag passa på att säga att Slåtterölen är helt fantastiskt god! Finns det någon möjlighet att Slåtteröl blir den andra Oppigårdaren i ordinarie sortimentet?