Top fyra

Jag ska hålla en provning med fyra öl. Det ska vara ett öl vardera från fyra svenska bryggerier. Öl måste finnas att få tag på i Systembolagets ordinarie sortiment för jag ska hålla provningen på fredag. Vilka sorter/bryggerier skulle ni välja för presentera det nya ölsverige.

Själv funderar jag enligt följande.

Jämtlands: Postiljon
För jag tycker att detta är något av det bästa det kan bli.

Slottskällan: Vit
Kul att få med veteöl i provningen

Nils Oscar: God Lager
Känner ett visst tvång att ha med en ljus lager i provningen. Funderar på att ta Oppigårds Slåtteröl annars. (Eller Landsorts lagern om någon av dom finns i depån)

Spendrups: Mariestads porter. Inte heller ett dumt val i Skaraborgsbyggden. Kan bli något annat.

Hej Grönahuset
Jag tycker Du skall ha med Oppigårds Golden Ale i Din provning. Deras Slotteröl är nog helt slut efterom det är ett sommaröl. Andra trevliga öl att ha med är Heaven, Hell och Jämrtlands Bernsten från Jämtlands bryggeri.

Öl hälsningar Sven-David i Lund

Trevligt upplägg!

Jag skulle nog överväga att ha med Bedarö Bitter, som ju sedan ett antal månader tillbaka finns med i det ordinarie sortimentet. Inte minst för att den ju förra året blev utnämnd till världens bästa öl (om än på SB&WF)! Smile

Vidare skulle jag slå ett slag för Nils Oscar India Ale; en av få IPA's på SB.

Dessutom finns ju också Slottskällans Imperial Stout; ett verkligt klassöl.

Oppigårds Golden Ale har nämnts och är tyvärr den enda produkten från detta bryggeri som finns med i det ordinarie sortimentet.

Grebbestads Bryggeri har lanserats under hösten. Granit är väl inte särskilt intressant; en högst ordinär lageröl av klassiskt snitt. Däremot kan deras dubbelbock Lunator vara värd ett övervägande.

Från Jämtland kommer som bekant ett utmärkt lageröl i form av Hell. Å andra sidan har du en annan personlig favorit från detta bryggeri, vilket av denna andledning naturligtvis bör ges företräde.

Det blev visst en hel massa förslag det där... Hoppas jag inte rörde till det allt för mycket.

Oxford Gold från Brakspear Vilken är en Organic öl vilket kan vara av lite intresse

:beer4:

Hup Holland

Tack för era synpunkter. (Man kan inte nog ofta tala om glädjen med denna hemsida när man bor och lever i Mariestadsöken)

Har funderat lite till och står nu vid följande uppställning:

Jämtland: Hell. En underbar öl, den finns dessutom på Wrågården där provningen hålls.
Hoppar min personliga favorit för att kunna få in något annat än lager från NO. Hell är ju som sagt en väldigt bra öl.

Nils Oscar: Då kan dom istället få bidraga med sin India Ale som är betydligt bättre än deras God Lager.

Oppigård: Jag kollade hemsidan (SBs) och lurades av det som stod där att tro att jag kunde få tag på några flaskor Slåtteröl. Istället kör jag deras Golden Ale

Slottskällan: Egentligen hade jag velat ha deras Imperial Stout men den har sällan uppskattats vid dylika provningar där den är lite för kraftig och för svart för att nå förbi fördommarna. Jag står fast vid deras Vit.

Nynäshamn: Som en bonus till de som orkar kommer jag erbjuda ett litet smakprov av deras Sothomlen Stout. Den har fått ett lokalt (van)rykte som den där enormt speciella stouten ute på Wrågården. Den har dessutom lagrats ett drygt år så den har rundats av rejält.

Mora, Greddestad och de andra får enbart bidraga med prat och inte med smak.

(Brakspear faller på kravet att vara svensk)

/Uffe

Öl är kultur
www.karlstromsmalt.se

LEIF E
det vore kul om vi så här efterhand kunde få reda på dina kompisars kommentarer-vad var gott-vad var skit-vill vi göra om, vill vi behålla mariestad som favorit?
återkom gärna, det vore kul att få reda på lite mer.
leffe e

LEIF E