Epostadress i inlägg

Om du vill att folk skall kunna kontakta dig angående något du skrivit om i ditt inlägg kan du göra på följande sätt istället för att skriva in din epostadress i klartext.

För om du skriver din epostadress i ett inlägg kan du vara säker på att det inte tar lång stund innan den hittats av någon robot som letar efter adresser att skicka spam till. Observera att du inte kommer åt ditt eget kontaktformulär! Detta för att mindre nogräknade användare inte skall kunna använda det för att sprida SPAM.

 1. Börja med att aktivera ditt kontaktformulär. Du gör det så här:
  1. Gå till "Mitt konto".
  2. Klicka på fliken "Uppdatera"
  3. Längst ner på sidan sätter du ett kryss i rutan "Personligt kontaktformulär" och klickar sedan på "spara" precis under.
 2. Skriv sedan det du vill skriva precis som vanligt.
 3. Där du vill ha länken till ditt kontaktformulär i din text skriver du exakt så här:

  <a href="/user/0/contact" title="Kontakta mig">Kontakta mig</a>

  Du måste vara inloggad för att exempellänken ovan skall bli rätt och peka på just ditt kontaktformulär.
 4. Det kommer då att se ut så här: Kontakta mig (Denna länk pekar på administrators kontaktformulär och inte på ditt eget!)
 5. Observera att du inte kommer åt ditt eget formulär! Du kan alltså tyvärr bara hoppas att du gjort rätt...

Värt att notera är att för att andra användare skall kunna nå dig måste de vara inloggade. De kan inte heller se din epost adress förrän du svarar på något meddelande som skickats till dig. (De ser alltså inte din adress även om de kryssar i "Skicka en kopia till mig")