Tomtefars Julöl

HusebyJag råkade hamna på Huseby Bruks Julmarknad förra helgen. Huseby Bruk ligger för de som inte vet strax sydväst om Växjö. Hur som helst så i deras lanthandel såg jag att det stod några "Ölandsk Julmust" i kylen. Det som fick mig att lägga märke till just den ett välkänt utseende på etiketten. Jag frågade om de hade något annat från samma tillverkare och då visade det sig att precis bakom dörren stod några kartonger med Tomtefars Julöl. Utan att blinka köpte jag några flaskor med mig, sammalunda gjorde de andra i mitt sällskap.

Tomtefars JulölÖlen är på 3.4% och är alltså en folköl. Jästen som används är en alejäst. Det är troligen inte några speciella kryddor i den (frånsett humlen!), doften var för mig typiskt maltig. Den har en intensiv kompakt beska som jag gillar men som en i sällskapet tyckte var något för intensiv. Jag kan tänka mig hur de som är vana vid betydligt tamare drycker reagerar Smile Men som sagt själv tycker jag den är utmärkt! Den borde passa vid julbordet för att matcha sältan som man hittar i sillen mm. För er som inte räknat ut det :puzzled: så är det Morgan på Ölands Gårdsbryggeri som har gjort den!

Och jag som i mitt tycke drog ner på beskan....

Hoppas smakar

Morgan

VAR KÖPA DEN?
Jag bor som bekant i Norrköping.
Peter.

Engströms Livs i Nockeby meddelar att julölet väntas in i slutet av veckan eller möjligen i början av nästa vecka. Den som ser det först kan väl lägga in information här - det låter inte som att man vill missa Tomtefar.

Vet inte om jag har tid och ork att åka till Nockeby torg. Om nån råkar köpa en flaska för mycket så är jag intresserad! Jag skulle även vilja prova Morgans must!

Jag kan med glädje säga att även Cajsa Varg på södermalm och
ica arninge kommer att få inom kort.

Ica arninge kommer att skylta stort med svensk julöl i år har de meddelat.

Morgan

Nu finns det gott om Tomtefars Julöl på Cajsa Warg i Stockholm. Det finns även julmust från Öland och den vanliga bruksölen och lättölet.

Tomtefars julöl är det bästa folköl jag någonsin druckit!

Alla som har möjligheten bör köpa hem och smaka av detta öl!