Beställningssortiment i butik!

När jag skulle köpa nyheterna för december så hittade jag flera Hofbräu Schwarze Weisse på veteölshyllan. Eftersom jag inte hade kollat upp exakt vilka nyheter som skulle komma vart inte så förvånad. Killen på bolaget sa också att det var en av de tillfälliga nyheterna. När jag sedan kommer hem för att kolla upp fyndet så hittar jag den bland beställningssortimentet!

Samma sak händer några dagar senare då ett par flaskor Ålö Ale plötsligt står vid kundtjänstdisken! Jag frågade naturligtvis om de var till salu, vilket de till min lycka var!

Jag undrar hur de kan ha hamnat bland hyllorna i butiken? Jag har för mig att beställda varor som inte hämtas ut inte ska ställas ut i butiken. Hoppas jag har fel i så fall och att man kan ha samma tur flera gånger!

Det finns en del skrivet om ämnet i forumet, bl a att Systembolaget efter alla mutskandaler är ganska restriktiva med att ha beställningsvaror på hyllorna.

Då och då hittar ändå godbitarna ut bland hyllorna. Varorna finns aldrig med på något lagersaldo på internet, så det gäller att ha tur och råka springa på flaskorna. Dessa beställningsvaror har jag hittat under hösten:

Ålö Ale
Indianviken Pale Ale
Maredsous 10
Slottskällans Kloster 2006
Grebbestads Lager
Old Thumper Strong Ale
Monkey Wrench Strong Ale
Jacobsens Saaz Blonde

Var på bolaget igår och hittar på veteölshyllan hur mycket Aventinus som helst! Vart såklart överlycklig då jag har velat druckit den länge!
Sedan i kassan blir det lite strul med streckkoden och damen förklarar att det var någon som hade beställt fem flaskor men de hade fått fem lådor så de ställde ut allt överblivet i butiken, hon sa att det inte var bra, jag höll inte med...

Hoppas att liknande misstag kommer ske ofta i framtiden!

En butik i varje stad har rätt att ställa ut varor från beställningssortimentet som inte har hämtats ut av kunden. Så varor som vart beställda på en butik som inte har detta tillstånd skickas till den butiken med detta tillstånd.

Butiken var Bydalen i Sundsvall!

Visste inte att det fungerade så som Gitton Gitty skriver men det låter faktiskt bra. Hellre så än att de skickar tillbaka varorna!

Förresten vart jag lite besviken på Aventinus måste jag säga. Den var god naturligtvis men levde inte riktigt upp till mina skyhöga förväntningar, man hade ju hört att det var "världens godaste veteöl" och liknande...

Kollade bolagets hemsida efter nyheter i beställningssortimentet och såg att Aventinus & Schneider Weisse Original i fortsättningen har kollikrav (20 buteljer). Vad bra med ett detaljhandelsmonopol som inte kan sälja detaljer... Wink

I April sker det tydligen ytterligare förbättringar:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=527&a=738412

Är väl risk att det blir än färre sorter utan lådkrav eller att varor bara listas regionalt. Sad

Var idag på Systembolaget i Bydalen, Sundsvall och skulle handla månadsnyheterna och hittar till min glädje några König Ludwig Weissbier på veteölshyllan! Det verkar bo någon riktig veteölsälskare i den här stan! Det är tredje gången jag har hittat veteöl från beställningssortimentet i den här butiken!

"Vad bra med ett detaljhandelsmonopol som inte kan sälja detaljer..."

Det är ju inte SB som sätter kollikrav! SB har sitt fasta sortiment och verkar som mellanhand i allt annat.

Är det leverantören som bestämmer att vissa sorter i beställningssortimentet slipper kollikrav eller är det systembolaget som valt att betala extra/sälja med förlust för det som en service till sina kunder?

Sidor