Skärgaards porter

Igår (Fredag) provade jag en Skärgaads poter från Nörrebro bryghus i Köpenhanm.(www.noerrebrobryghus.dk) En otroligt god och välbalanserad porter. Mycket komplex doft och smak. Toner av mörk choklad och kaffe dominerar såväl som i doft och smak och en rejäl efterbeska.Ett klart prisvärt öl. Portern är lagringsbar och smak och doft utvecklas med tiden.Det finns några stycken i min ölkällare.Dessa skall sparas till nästa vinter. Är det flera ölfrämjare som smakat denna porter?

Vårliga ölhälsningar
Sven-David
Lund

Igår fredag drack även jag en Skärgaards porter. Jag håller med Sven-David i hans kommentarer, men jag tyckte dock att eftersmaken var lite tunn, dvs jag tyckte att ölet dog lite tidigt i munnen. Skall dock drickas fler gånger.

Hej AHL

Vid vilken temperatur drack Du den? Förmodligen drack Du den för kall. Det är lätt att kyla sönder en porter. Själv drack jag den ölkällarkall direkt från källaren. (ca 15 grader)

Sven-David

Hej Sven-David och tack för dina synpunkter.

Tyvärr har jag ingen ölkällare men när jag kom hem med flaskan la jag den i kylen (låg väl i kylen ca 1 timme) för att sedan ta fram den cirka 1 timme innan jag drack den. Jag uppskattade då att portern borde ha haft rätt temperatur. Men men ,,, därav mina kommentarer.