Cascade i Mariestads Påskbrygd

Hej påskölsvänner.

Jag har kanske gjort en felprioritering. Jag har börjat prenumerera på DI. Nåja det står ett och annat intressant där oxå. Bland annat hade Spendrups en jätteannons i en bilaga för deras Påsköl. I den annonsen står det att Mariestads Påskbrygd innehåller "något" gram Cascade i varje halvlitersflaska. Något för mig är väl mer en ett alla fall. Jag tolkar det som två. Det blir hela fyra gram per liter öl! Jag är förvånad om Spendrups slösar med Cascade i bittergivorna. Därför får man anta att det är smak och arom humlegivor vi pratar om. helt plötsligt är det inga små mängder vi pratar om. Det enda andra påsköl som jag har tillgång till recept till är Easter Ale och den innehåller 2,6 gram per liter öl, humle som är tillsatt i slutet och efter koket. Svenska småbryggerier får nog börja se upp med t ex Spendrups som börjar brygga så humlearomatiskt öl till så låga priser. Grattis alla påskölsvänner. Nu har jag tyvärr inte själv haft möjlighet att smaka av denna lilla humlebomb. Därför vore det kul att höra lite recentioner. Samtidigt är det lite förvirrande. För något år sedan läste jag på Spendrups hemsida där deras informations- eller marknadschef (jag kommer inte ihåg vilken) skrev att det dykt upp flera nya bryggerier i sverige med överdrivna smaker. Men enligt deras eget recept så måste nu även deras öl bli lite överdrivna. Är det någon som kan bringa klarhet i detta? Själv är jag lite förvirrad, men det kan bero på alla överdrivna smaker man svänger sig med.

Glad påsk från Hedemora!

Jag kan lugna dig: Mariestads Påskbrygd var precis lika tråkig som tidigare år. Den innehåller definitivt inte några stora mängder av amerikansk småkotts-humle.

Systembolaget tycker att Påskbrygden har beska klockan 6, vilket faktiskt är mindre än den vanliga Mariestade Export som är klockan 7.

Brydde mig inte ens om att skriva en recension. Det känns som om någonting gått fel i vägen från bryggmästare till annons.

--
Den största svenskspråkiga ölbloggen? Ofiltrerat

Det är aldrig någon som tänkt åt motsatta hållet...
Äverdriven maltsmak utan humle....:-))

Glad Påsk
Morgan

Jag minns en gång för några år sedan att jag fick i uppdrag att hålla en ölprovning med "annorlunda tema" och ett av förslagen var just "malt". Jag klurade och klurade, tog hjälp av Systembolagets kundtjänst som till slut hänvisade till deras "ölguru" som jobbade i Arlanda (om jag minns rätt), men vi hittade då inte något vettigt urval för en provning. Till slut tror jag att blev temat blev "svart öl" i stället.

--
Den största svenskspråkiga ölbloggen? Ofiltrerat

Hmm... Belhaven Wee Heavy är väl ett öl där man faktiskt använder en högre andel malt än vad brukligt är...?

Belhaven Wee Heavy has a rich deep flavor that derives from the greater proportion of malted barley to hops wich characterised Scottish ales of the 19th century. A beer to be sipped, savoured and fully respected.

Förresten, det är ju du som har ett bryggeri. Bara att köra igång! "Morgans Maltiga Mästerverk" eller kanske "Morgans Malt-misär" beroende på hur bra den blir. Wink

--
Den största svenskspråkiga ölbloggen? Ofiltrerat

Skulle det inte saknas något om man inte har i humle?
Jag har aldrig smakat ett öl utan humlesmak, doft, beska som satt sig i minnet.
Någon som gjort det?

Nåja, idag har jag och UlfardshembryggarJohan iallafall bryggt en lakris rökporter,900 liter satt på jäsning, om ett halvår kommer resultatet... Den som väntar... denna ska kunnas beställa på SB!

Morgan

Lakrits gott , rök gott , porter mummmms , i kombination så hoppas jag att det blir mumma Smile

Sitter redan untanför bolaget hehehhehe