Vilket punköl!

Tog lite tveksamt en flaska av det nya engelska ölet Punk IPA, gjort av mikrobryggeriet Brew Dog. Hällde upp smakade och...aaahhhhh!! Äntligen ett riktigt gott engelskt ale!
Hitills har det mesta varit besvikelser, förutom Brakspear då.
Tänk dig känslan då du första gången provade Oppigårds Golden Ale...underbart fruktig men samtidig med rätt beska.

Det är väl intressant när bryggerier - var de än kommer ifrån - testar att göra något annat än det man kan förvänta av dom?

Tycker det är roligt när Dugge och Ölänningen gör kraftigt humlade saker med tydlig amerikansk influens.

Mer beska åt folket tack....

åtminstonde delvis. Det är roligt med bryggare som testar nytt, tänjer gränser och utvecklar bryggarnäringen. Men jag tycker (utan att ha någon statistik att backa upp med) att det är väldigt mycket, i mitt tycke, överhumlad öl på Systembolaget. [Hur dumt låter inte detta när man tänker på Sofiero, Carlsberg, Arboga, Stockholmfestival o.s.v.] Öl som jag beskriver som amerikansk västkustöl. Systembolaget säger sig ju stå för bredd.

När det nu skulle komma en ale från skottland så hoppades jag på något mera åt hållet för en Skotsk Ale och blev lite besviken helt enkelt. Men det är bara att grattulera alla er som gillar Punk IPA och andra välhumlade, grape- och citrusdoftande bomber. Så tar jag och köper mig en Monkey Wrench istället.

/Uffe

Öl är kultur
www.karlstromsmalt.se

håller med, låt all god öl oavsett ursprung komma till oss ölälskare!
/M

en riktigt god pale ale på tapp är inte detsamma som paradiset, men jag har svårt att tänka mig ett sådant utan denna ädla dryck...

en riktigt god pale ale på tapp är inte detsamma som paradiset, men jag har svårt att tänka mig ett sådant utan denna ädla dryck...