Pannepot Gran Reserva 2005

Har nyligen kommit över tre flaskor på Systembolaget. Och igår fick jag av en slump prova några centiliter på Monk´s. 295 kr/flaskan var väl saftigt att betala själ...

Tycker att det var en riktig höjdare, samtidigt mycket märklig smak. Att den ligger på 10% är mycket svårt att känna. Men den passar nog riktigt fint till en chokladtryffel eller rätt bit ost. Är det någon som har provat den?

Hämtade precis ut mina tre flaskor. Bland de allra sista på bolaget verkar det som, om man ska tro hemsidan. Hursomhelst är jag mycket förväntansfull och vet inte om jag vågar testa den än. Polaren ska ha en och så vill man ju spara en ett tag. Men det blir nog inom de närmsta dagarna i alla fall. Smile

Jag var inne på Regeringsgatan idag strax innan stängningsdags, och då hade ca tio flaskor Pannepot hamnat på hyllan. Den som inte har fått tag på någon flaska kan ju kolla den butiken imorgon.

Innan Struise Brouwers korades till världens bästa bryggeri år 2008 på Ratebeer.com var de ett i det närmaste okänt bryggeri vars öl i stort sett bara fanns att köpa lokalt i provinsen Västflandern (eller exporterades till Danmark och USA). Men nu går det att hitta Struise öl även i andra delar av Belgien allt oftare. Jag var i Leuven nära Bryssel för två dagar sedan och köpte Pannepot (inte Grand Reserva i och för sig utan den vanliga sorten) för € 1,75 per 33 centiliters flaska (ca. 16,5 kr).