Trapistes Rochefort 10

Detta kommer att bli galet om det stämmer .

Ringde min säljare på Galatea och behövde beställa lite och nämnde för tjejen i tele att jag behövde 1 kartong Rochefort 10 och då sa hon att den e slut och den kommer inte att tas hem något mer, samtidigt så sa hon att den kanske skulle slutas att brygga men hon va inte säker , själv tror jag att Galatea har bestämt att inte ta hem den till sverige något mer så jag ska bunkra upp lite på krogen och privat, + att jag skriver här så att alla ni som älskar detta öl ska köpa det .

Jag hoppas verkligen att någon annan kommer att ta hem den till sverige .... SadSadSad

Det vore ju svår misär om de slutar ta hem den ölen som jag fö förstått har sålt bra i sverige. Bäst att smita iväg och köpa några st på lunchen.

I måndags hade tv-nyheterna på den vallonska public service-kanalen RTBF ett inslag om att trappistölet från Rochefort kan vara hotat. Inte långt från klostret finns ett stenbrott som vill expandera. Man befarar att det kommer att påverka en källa i närheten där klostret hämtar sitt bryggvatten ifrån, vilket i sin tur kommer att ändra ölets karaktär.

Här är svaret jag fick från systembolagets kundtjänst!

--schnipp--

Hej

Tack för ditt mejl.

Det jag kan se är att Rochefort 10 är slut från leverantören och att vi ännu inte fått något datum på när den ska komma tillbaka. Jag skulle föreslå att du vänder dig till Galatea och pratar med dem. Om det är så att de inte längre kommer att föra Rochfort kan vi på Systembolaget inte köpa in den igen förrän producenten bytt till en annan importör.

--schnapp--

Beställde en back idag!

Pratade med Galatea i dag och då sa tjejen i luren att den kommer att komma men hon vet inte när , hon sa att dom förmodligen ber just nu och då brygger dom inte ???? men förhoppningsvis så kommer r10 till sverige

Det får vi verkligen hoppas. Vore en historisk och kultur mässig skandal om ett av trappist klostrena får lägga ner sin verksamhet. Var ett tag sedan jag drack r10. Drack r8 för inte så länge sedan och den var inte fel om man säger så.;)
/Peter

När vi ändå är innne på ämnet Rochefort så kommer Rochefort 6 som tillfällig nyhet på Bolaget den 1 September.
Fler Septembernyheter kan man läsa om på bkwine.com

Har du en exakt länk till var man hittar septembernyheterna hos bkwine??

Sidor