Lagrings problem

Har en liten samling öl av blandade ölsorter som kommit till bolaget senaste åren. Jag har haft möjlighet att ha dessa i källar temperatur fram tills alldeles nyligen. Detta medför för mig ett litet problem då det känns som de kommer förstöras nu och funderar på vad jag ska göra med dem. Att dricka upp dem är ju såklart det godaste, men att sälja dem har jag också funderat på. OM någon nu vill ha dem så är det ju i vårat lilla land olagligt o sälja öl om man inte heter systembolaget och är ett alkohol monopol. Kan man te.x sälja via någon internet auktion el. dylikt?
Sen vet jag inte om det kan finnas något värde i dem? Det jag har är bl.a Thomas Hardys Ale, Duvel Triple Hop, Fullers Vintage Ale, XS Imp. Stout osv så det är ju de lite roligare ölen från bolaget. Årgångarna e mest 2007-08.

FInns det vinkällare eller dylikt man kan hyra plats på? Är boende i Göteborg om någon vet något där?

Lite tråkig att behöva sälja dem, men en del av ölen blir nog mkt bättre med lagring.

Jag har lite av samma problem, jag förvarar mina lagringsbara öl i klädkammaren. Där är perfekt temp på vintern, ca 13 grader, men drygt rumstemeperatur på sommaren. Därför har jag bestämt att jag ska investera i en vinkyl, så man inte känner sig stressad att komsumera godsakerna i förväg.

Le Village har vinfack men jag tror de är upptagna allihop. Ring och kolla: 031-141060

På ebay säljs det många lagrade öl, men dina är nog inga hetare objekt - ännu.

Jag kan nog lugna dig och påstå att alla öl du nämner står sig bra mörkt och i rumstemperatur flera år till, med den äran. Triple Hop undantaget kanske då inga lagringserfarenheter finns från denna, och humlen tappar snabbt. Visst accelererar själva mognaden men de klarar sig bra i minst 3 år till.
Det vet jag av egen erfarenhet.