Amarillo från Ölands Gårdsbryggeri

Igår kväll hade jag nöjet att kunna avnjuta en Amarillo (7,3%) hemma i soffan, en öl som jag tidigare bara avnjutit på lokal.

Jag slogs då av att den smakade olikt de Amarillo jag tidigare druckit (flaska resp fat under 2007), samt att jag upplevde den som mörkare; snarare bärnsten än guld. Det kändes också som om det använts ett visst mått av rökmalt, eller är jag helt ute och cyklar?

Är medveten om att den bryggts med olika alkoholstyrka sedan den först lanserades, men hade ändå trott att den skulle vara mer snarlik sina föregångare.

Försökte för övrigt mejla denna fråga direkt till Morgan, men mejladressen som finns på hemsidan tycks inte fungera längre...

Hej Morgan

Läste nyheten.Tråkigt med branden. Hoppas att det inte blir några problem med ölbryggningen.Raportera gärna mera om hur det gick till slut.

Sven-David
Lund

Hej Morgan,

Tråkigt att höra om branden.. men tur i oturen att den inte spred sig. Hoppas att du känner att du har vårt stöd och orkar ta nya tag och fortsätta brygga dina fantastiska öl!

/Lasseg från iglaset.se

Mycket tråkigt att höra... Hoppas det löser sig så bra det nu går!

Och tack för svaret! Den "nya" Amarillon var helt klart drickbar, även om jag personligen nog föredrar tidigare upplaga. Det är dock som alltid en fråga om tycke och smak och en följd av att jag var väldigt förtjust i den som den var.

En dum följdfråga så från en icke-bryggare... Menar du att det jag uppfattade som röksmak faktiskt kom från den karamellmalt som användes, eller är det bara jag som associerar högst "personligt" (för att undvika ordet "fel")? Wink

Icke en dum fråga, många av mina öl uppfattas tydligen av "viss" rökton och det kommer från denna karamellmalt.
Sedan är det ju upp till var och en om man gillar den, jag tycker själv den är smaskig....

Morgan

Jag drack oxo förra upplagan av Amarillo och gillade den skarpt. Nu när jag köpte den på bolaget så började jag oxo fundera över huruvida det var rökmalt i den. Denna version var oxo väldigt god men den förra var bättre, helt klart.