Öl till kräftorna

Med Aftonbladet i måndags kunde man köpa bilagan Mat & Vin. Där hade Gnällspiken (Göran Winbergh) förslag på öl till kräftorna. Dessa förslag kan läsas på www.aftonbladet.se . Man måste dock vara Plusmedlem för att göra detta. Jag kan dock avslöja att han bara föreslår ljusa svenska lager. Efter att ha rådfrågat The Brewmaster's Table av Garrett Oliver (Ja, jag vet att han talar om räkor, men det borde fungera ändå) föreslår jag följande mera originella alternativ:

  • Helles, t ex Pilsner Urquell, Budvar, Jever, Paulaner, Staropramen eller Bitburger
  • Weissbier
  • Witbier, t ex Hoegaarden
  • Saison
  • Duvel (Låter det vansinnigt? Smaka!)
  • Amerikansk pale ale, t ex Sieera Nevada
  • Guinness

Vad säger andra? Är mina förslag helt vansinniga? Finns det andra?
Lars Bergvall

Med tanke på att jag själv mestadels de senaste åren har ätit kräftorna i en Gumbo, alltså en dekokt av starka korvar, skumma grönsaker, kryddor, hummer, kräftor mm så skulle jag kunna tänka mig en välhumlad lager. Eller varför inte något åt det mörkare hållet? Men framför allt vill jag inte ha det för sött.

Så min slutsats blir att dina förslag inte är helt tokiga, frånsett kanske veteölen då.

--
Thomas Nilsson

I dagens City har Johan Franco Cereceda kommit med lite roligare förslag än sina kollegor. Av någon underlig anledning (Copyright?) finns inte just denna del på nätet. Här är hans förslag:
Fem glober:
Staropramen Granat
Old Gold
Sierra Nevada Pale Ale
Fyra glober:
Mariestad
Jever
Duvel
Falcon Bayerskt
Fallen Angel
Tre glober:
Kräftskiva
Arboga 5,6
Lars Bergvall
Stockholm

Lars Bergvall
Stockholm

Spendrups röd lager tyckte jag var ett bra val till kräftorna.
Även någon valfi Tjeckisk öl skulle passa. Det finns många att välja mellan.
Sven-David Lund