Öl från Närke Kulturbryggeri

Hej

I helgen var jag på en 50-års fest i Örebro. Där serverades öl från Närke Kulturbryggeri.
Det ena ölet var Örebro Bitter på fat tapp. Det andra var Närke Rököl på flaska.
Örebro Bitter var något av det bästa som jag har smakat i bitterväg. En härligt underbar beska där humlen spelar på första violinen och följs av en bastant maltkropp.

Närke Rököl hade en härligt rökig doft och bra malt karaktär. Det är viktigt att detta öl dricks ur rätt glas för att komma till sin rätt Först drack jag det ur ett pilsnerglaglas och sedan ur ett vinglas. Det var en enorm skillnad på smakupplevelsen. Ölet vann klart att drickas ur ett stort vinglas.Enligt min bror så är igentligen en cognacskupa det bästa glaset för ölet.

Är det fler ölfrämjare som smakat dessa öl eller amdra öl från Närke Kulturbryggeri?
Hör av Er
Sven-David
Lund

Har bara druckit Örebro Bitter från Närkes Kulturbryggeri vilket var för två år sedan. Enligt mina noteringar så var ölet gott utan att sticka ut.

De gör ett antal roliga grejor, exempelvis humle- och grapebomben "Slättöl", portrar och vinteröl... Finns på välsorterade pubar, oftast på fat. Vad jag vet är det bara en och annan porter som tappas på flaska.

Stormaktsportern (kommer inte den från Nynäs?)är suväran den drack vi i helgen på warehouse på Västerlånggatan i Stockholm samt Sotholmen Extra Stout o Stångskärs porter (tror att det var det och inte stout). Warehouse har ett utomordentligt svenskt mikro sortiment, grattis alla Stockholmare.

PS! Vi hann med Svejken, Akkurat ( Beck Brä gudaligt) och Man in The Moon (oktoberfest helt OK).

Hup Holland

Hej AHL
Den Örebro Bitter som jag drack var välbalanserad och god,men den stack inte ut. Till den Italienska buffén som jag åt, var den perfekt. Kan den Örebro Bitter som du drack vara samma bitter som jag drack,eller har bryggaren ändrat på receptet? Är det någon Ölfrämjare som vet om de har ändrat på det? Mikrobryggare är ju kända för att vilja expemitera med sin öl.
Är det någon Ölfrämjare som vet vilka pubar som har öl från Närke Kulturbryggeri i Lund/Malmö?
Tacksam för svar!

Sven-David
Lund

Hej Sven-David
Jag drack Örebro Bitter på Glennfiddish Warehouse i Gamla Stan, Stockholm. Om jag kommer ihåg rätt så var ölet på fat. Har inte druckit ölen senare så jag vet inget om några förändringar av receptet.