Sortiment i Helsingör

Eftersom jag bor i södra Sverige har jag hyfsat nära till Helsingborg. Jag har hört att Kvickly i Helsingör har ett hyfsat bra ölsortiment med grejor som man inte kan få tag i här hemma. Är det någon som varit där som vet ungefär vad som finns och som vet om det är värt resan?

Kvickly har ett kvalitetssortiment som är anpassat för de danska konsumenterna. Närmare färjelägena är det mest backar med dansk lågprispilsner som säljs för export över Sundet.

Kvickly är ett danskt Domus-varuhus. Det innebär att de har många ekologiska produkter, samt många vanliga produkter från leverantörer som också har ekologiska produkter. För öl innebär detta exempelvis att de har många produkter från Thisteds (Thy) bryggeri, som har varit pionjär på ekologiska öl i Danmark.

Det finns säkert en hel del lokala danska mikrobrygder, men det är svårt att förutsäga exakt vad som finns på plats.

I det internationella sortimentet kan man hitta öl från Belgien, Tjeckien, etc. Urvalet är förstås inte i närheten av Systembolagets, men man kan hitta produkter som SB inte har på hyllan.

Om det är värt resan beror på vad du tycker om och hur mycket du kan bära. Kvalitetsöl och importöl köper man inte för priset, utan för tillgång och urval.

Jag besökte Kvickly i somras och sortimentet var helt OK, säkert det bästa i centrala Helsingör. Annars brukar jag helst handla på Superbest som ligger i ett köpcentrum några km utanför Helsingör längs vägen mot Köpenhamn.
Där kan man hitta en del kul saker; danska microbryggder och kul importöl. De höll på och byggde om vägen när jag var där så en vägbeskrivning kan vara vansklig att ge men här är en länk som kanske kan vara till hjälp:

http://www.degulesider.dk/vbw/kort/resultat.do?level=&phone=...