Svartsoppa, igen!

Svartsoppa och öl har diskuterats tidigare på dessa sidor Smile men utöver det har jag inte sett eller hört något. Döm därför om min förvåning när jag igår med några vänner var för att äta årets Gås med tillhörande Svartsoppa och upptäckte ett ÖL-alternativ som ett alternativ bland dryckerna på vinlistan! Jag var ju helt enkelt tvungen att fråga varför ölet fanns där på listan. Det visade sig att tanken var att ÖL:et skulle drickas till Svartsoppan!

Det ursprungliga förslaget var ett utländskt öl. Men jag kunde inte hålla tyst utan frågade om det inte fanns något svenskt alternativ. Det visade sig då att de hade en Vit från Slottskällan som ett alternativ till alternativet! Följdaktligen drack jag alltså ett veteöl till Svartsoppan. (Originalalternativet var även det ett veteöl i samma stil)

Och hur det passade? Veteöl är ju ett klassiskt förslag till kryddad mat och svartsoppan är ju väldigt kryddad. Dessutom var det mycket sherry (om jag minns rätt, något starkvin åtminstone) i soppan. Själv tyckte jag att Viten var något i sötaste laget men därmed inte sagt att det skall vara något med mycket humle i för det tror jag skulle fullständgt dölja Svartsoppans smak!