Öldokumentärer

Är det nån som vet var man får tag på bra dokumentärer om öl på DVD? Skulle tex vara intresserad av att få tag på Michael Jacksons Beer hunter-serie, även om den har några år på nacken.

Nja... Det går inte att få tag på "The Beer Hunter". Den är aldrig utgiven på DVD. Tror knappt den är släppt på video.
Själv har jag den på en knastrig kopia av ett videoband som jag fick av en deltagare i en kurs i ölkunskap som jag höll för 15 år sedan.
Det är nästan kriminellt att undanhålla en sådan skatt för almänheten. Och det är nästan så man gråter när Jackson talar om hur lagringen på ekfat gör Pilsner Urquell så unik. (Var det -92 man slutade med det och började tillverka dagens bleka kopia?)
Det är kriminellt. Och kriminellt att undanhålla. Nästan så man blir kriminell...
Här finns alla 6 avsnitten:
http://thepiratebay.org/torrent/3935005/Michael_Jackson_Beer...
Nej, nej, det är inte jag som är skyldig!
Jag hittade den för att du frågade.

Om man är intresserad av dansk öl så finns Ølrejsen med Carsten Berthelsen utgiven på DVD 2006. Carsten är författare till boken Ølrejsen och en stor inspriation för alla oss som vill resa efter öl och kultur. DVD:n är nog svår att få tag i här hemma (man kan inte handla från DK4 utanför Danmark), men man kan hitta den tillsammans med Henrik Bøeghs bok "Dansk Håndbryg - Øl for Feinschmeckere" i dansk bokhandel.

Michael Jacksons World Beer Hunter finns för övrigt också utgiven som CD-ROM 1996.

Jag har nu hittat Ølrejsen med Carsten Berthelsen på DK4:s webb-TV.

Klicka på denna länk, så kommer du till DK4:s webb-tv-arkiv. Under kategorin Underholdning finns det flera dryckesprogram.

Ølrejsen 2005 i 8 delar innehåller en resa runt bland Danmarks bryggerier och öl.

Noget i glasset är en serie av magasinsprogram med fokus på vin, öl och sprit. De började sändas redan 2001, så de är inte alla helt färska.

Den lystige julekalender är en serie på 24 program från 2004. Man öppnar varje dag en luc.. - nej en öl. Det finns en bok av Carsten Berthelsen med samma namn. En väl utvald samling av danska och utländska öl öppnas och diskuteras.

På Voddler "som nu mer är gratis" finns det en dokumentär serie i 6 delar från Australien som heter Beer insider. Olika ämnen tas upp i dom olika programmen. Bra serie som helst ska ses en ledig dag då behovet av dryck ökar drastiskt.