Slottskällan Kloster 2005, 2006 och 2007.

Hej,

Har sparat 3 flaskor och hade tänkt att prova Slottskällan Kloster årgång 2005, 2006, 2007. Jag har läst mig till att det passar bra tillsammans med en vällagrad gorgonzola, Vi får se om jag komplicerar provningen med ost.

I vilken ordning tror ni det är bra att prova dom olika årgångarna? Andra tankar som ni kommer på i ämnet tas gärna emot.

Anders

Tja, gorgonzola kan nog bli lite tufft... Prova gärna med belgisk klosterost, eller i alla fall någon mildare mögelost, kanske en cambozola?
Gorgon och Roquefort är svåra att matcha med mat pga sin påtagliga sälta och syra, men då jag aldrig provat kombinationen så vet jag inte. Tänk på att dryck generellt är tillvekad för att matcha de lokala produkterna, bor du i en större stad bör det vara relativt lätt att få tag på exempelvis en belgisk klosterost eller kanske en spansk ost som en lagrad manchego...
Hoppas det blir mumsigt och glöm inte klassikern med mögelost och peppakaka! DET kan nog passa utmärkt till ölen!
Lycka till!

Tja, lokala produkter. Då får man väl utesluta Belgisk ost eftersom det är en öl från Uppsala som ska prövas Smile Hur som helst så hade vi en ostprovning för flera år sedan där Chimay ost av något slag provades med Chimay Blå med magaret resultat. Vi tyckte inte om det. Där emot gick osten bra ihop med Duvel kommer jag ihåg samt Norrlands Guld. Hör och häppna kanske. Jag kan dock tro att t.ex. Jever hade passat bättre, eller Hell. Lager öl var hur som helst bra.

Till Chimay gillar jag en ost som heter St Agur som är en krämigare variant på rocheforten så det kan säkert gå bra med Gorgonzolan. OBS glöm inte knäckebrödet, själv tycker jag att knäckebröd ofta är bättre än kex som underlägg till osten ihop med öl.

Hör av dig med vad du kom fram till.

Öl är kultur
www.karlstromsmalt.se
http://gronahuset.wordpress.com/

Det mest lärorika borde väl vara att prova alla årgångarna sida vid sida. Liksom smaka de olika ölen fram och tillbaka och jämföra på så sätt. 3 glas till var och en alltså Smile

Tack för svaren!

Gorgonzolatipset stod faktiskt på bryggeriets hemsida.

Anders