Marknadsundersökning: Öl

Någon som varit med om liknande?
Idag ska jag nämligen till en marknadsundersökning beträffande öl som jag blivit kallad till.

Bland sorter som det verkar som man testar finns följande:
Norrlands Guld
Sofiero
Heiniken
mfl.

Troligen är det alltså Spendrups som satt igång denna.

Man hoppas på att de även inkluderar lite roligare/mer spännande varianter, speciellt då folk vågar prova mer och mer sorter idag.

Återkommer lite senare med en lista på de vi provat, förhoppningsvis så är det en undersökning för att se vilka av Spendrups andra bättre sorter som de vill framhäva i framtiden!

Undersökningen var riktigt professionell och det visade sig att det inte enbart var Spendrups märken som man kan förstå pga att följande öl testades:

1. Norrlands Guld
2. Carlsberg (export?)
3. Corona Extra
4. Norrlands Guld LIGHT (!)
5. Heinicken

Av dessa fick Heinicken bäst betyg av mig, enda sorten med någon som helst "beska".
Corona hamnade sist. (Behöver en limeklyfta :P)

Som ni kanske förstår från listan är alltså Norrlands Guld Light en ny sort, sommarnyhet?
Varierade sig stort ifrån de andra. Luktade i princip ingenting men smaken var rätt spännande, i detta sammanhang alltså.

Flaskan var ofärgad och hade ungefär samma flaskform som Red Stripe. Etiketten var metallisk med den vanliga Norrlands Guld loggan och ordet "Light" kursivt textat i rött. Ett försök till att vara flashig för svensson? Tänkte först smyga fram kameran men man ville ju inte bli utslängd...

Denna dag testade vi bara ljusa sorter men man dick känslan att de antydde att vi skulle få testa mörkare sorter vid ett senare tillfälle. Hoppas på nyheter då också!