Hjälp oss med vad ni vill se

Kära ölälskare,
Vi vill ha in förslag på vad vi ska göra i framtiden. Hur, var och vart skulle ni vilja att vi filmade? Hjälp oss!!!

http://www.femkommanoll.tv/

Eftersom ölbloggkulturen fullkomligt exploderat ser jag gärna lite intervjuer med bloggarna.

Annars kan ni fortsätta som vanligt, jag tycker ni är grymma Smile

Ser gärna att ni intervjuar folk från olika Pubar och kanske låta dem berätta sin historia.

Vi har tänkt att vi ska försöka få till lite intervjuer med bloggare och andra som verkligen brinner för öl. Det skulle vara kul och göra ett ”hemma hos” reportage hos någon som har galet mycke i skafferiet eller källaren. Sedan är en del bryggeribesök i fatet. Har funderingar på att göra en Tour du Swede och besöka alla.

Har även fått frågan om vi inte ska besöka några bryggerier utanför Sverige, och det ska vi, men för det krävs att vi hittar några finansiärer.

Vi tuffar på nu med provningar på ställen och försöker variera sorterna och blandnigen mellan kommersiell och ”svårare” öl. Men vi kommer alltid slå ett extra slag för mikro och hantverksbryggerierna.

Tack för den fina feedbacken!
/Johan

Skulle vara intressant med en vertikalprovning där ni testar olika årgångar av tex Thomas Hardys ale eller blå Chimay alternativt annan mörk stark trappist. Vore kul att höra kommentarer om hur olika lagringstider påverkar smaken.

Vi har faktiskt pratat lite om att göra någon form av vertikalprovning mellan trappisterna, jag håller på att samla på mig flaskor inför en sådan. Vad det gäller Thomas Hardys så har jag snackat lite med Wiked Wine om de, ska nog försöka få till något.

Jag skulle gärna vilja se lite reportage från bryggerier av olika storlekar. "En vanlig dag med en bryggare" som visar att det inte bara är öljäsande det handlar om.

Jo vi har funderat i de banorna också. Problemet är väl bara att vi skulle behöva klippa det i så många små avsnitt för att inte tappa tittar intresset. Och som tiden ser ut nu så har vi inte tid att lägga upp mer än ett avsnitt i veckan, det tar 5 timmar att bara exportera filen till rätt format... Sen ska det ju klippas och fixas. Men vi ska nog göra en riktig tour du mikrobryggeri, och jag vill också veta lite mer runtomkring själva bryggandet. Många saker är på G.

Kul att ni funderar på att köra ölprovningar live. Kommer ni att sitta på nån pub och sända då eller? En ide isåfall är att ni tex en vecka innan presenterar vad som finns att välja på så få vi skriva in och önska vad som ska provas, det finns säkert nåt man är extra nyfiken på. Kan ju vara en risk att det drar iväg kostnadsmässigt dock.

Ja vi hade tänkt sitta på ett ställe och köra Live, det blir så mycke roligare då. Vad vi ska prova kommer ni att få bestämma, inom vissa ramar så klart. Man kan ju göra så att vi tillsammans med personalen väljer ut ett gäng som vi tycker är intressanta. Sedan lägger vi upp en omröstning på hemsidan.
Återkommer i god tid när vi har klart för oss vart, när och vad vi kan tänkas dricka.

Ett tips är Bredaryds Wärdshus mitt i mörka småland. Där kan ni välja mellan hundratals olika ölsorter. Prova det egna färskölet samt bara njuta av atmosfären. Valdes till årets Whiskykrog 2008.
www.bredarydswardshus.se
0370-80320 och tala med Helena Hugo