Humlesill

Efter en fånig diskussion om att jag inte längre har ett "komplett drucket bryggeri" kom följande viktiga fråga fram:

Hur smakar humlesill? Är det gott? Bittert?

Tänka sig, det går att komma på nya saker!

Tja, ingefärssill. Senapsill. Dillsill. Fast med humle. Bara att ta fran ett recept, börja tillverka och bli rik. Konceptet bjuder jag på!

Även jag Googlade på det. Det som gav bäst resultat var "humle sill". Då får man upp bl.a. följande FAQ där någon försökt sig på att göra sill med humle men inte fått till det riktigt.

http://www.svenskfisk.se/vanliga-fraagor-och-svar.aspx

(Sök på "humle" på sidan ovan så hittar ni det. Det står under "Inlagd sill" en bit ner. Fast "spansk humle"??? :-? )

Recept att utgå ifrån hittade jag här:

http://www.svenskfisk.se/1215.aspx?fish=1128&cat=1069&big=0

Dessutom får man napp på en sida, men där får jag en massa skumma varningar från min browser så den vill jag inte skriva in här...

Slutsatsen blir att det är bara hem och blanda... Själv utgår jag alltid från Abbas "Femminuters sill".

--
Thomas Nilsson

"Spansk humle" är en örtväxt från Kreta som inte har det minsta med humle att göra. Heter Origanum dictamnus på latin, vilket bör ge lite ledtrådar om att den inte är helt olik oregano och t.ex. mejram.

Var får man tag på en mindre mängd cascade?

Tack för infon om "Spansk Humle". Man lär sig alltid nya saker hela tiden!

--
Thomas Nilsson