Närproducerad öl??

Detta ämne kanske redan har avhandlats på detta eller Hembryggarnas diskussionsforum:
Hursomhelst, vi gör ju en stor grej av att Millingstorps gårdsbryggeri inte brygger själva.
De odlar i ju iaf. sitt eget korn - som visseligen fraktas till Tyskland sedan.

Men, hur mycket närproducerat finns det i de riktiga mikrobryggeriernas öl?
Det är Cascadehumle från NV USA, Saaz fr. Tjeckien, Fuggles fr. England osv.
Malt från Tyskland och England osv.
Vad mer än vattnet är lokalproducerat eller ens från Sverige?
Mats B

Nja, jag ser det nog som att man i alla fall ska brygga ölet själv... Annars är det som att kalla sig för bageri, och inte ens ha en ugn att baka i?
Om det är så att personal från Millingstorp sköter hela processen själv, tycker jag inte det är ett problem, då är det ju de som brygger, men om man skickar ner råvaror och ett recept och någon annan står för produktionen är jag tveksam...
I vilket fall som helst är det ju smaken som ska avgöra om det är bra öl, inte vem som faktiskt gör ölen.
Gutår!

Ur klimatsynvinkel är nog den viktigaste aspekten på "närproducerat" att man försöker minimera transporternas belastning på miljön. Vikten av humlen kan i princip försummas och mängden malt är mindre än mängden vatten.

Alltså borde man först och främst kräva att närproducerad öl bryggs och förpackas nära struparna (konsumenterna).

Nils Oscars odlar och maltar ju sitt eget kornmalt så där är det väl närproducerat, jag har dock ingen aning om hur mycket av maltet de använder är deras egen, ska fråga dem på nästa ölprovning.

Angående millingstorp så har jag inte heller sett några uppgifter om hur stor mängd korn i runölet är deras egen.

Jag vet att Kvänum mat och malt tittar på lösningar med malt från grannens gård och egenodlad humle. Mer lokalt än så kan det nog inte bli. Har ingen rapport om hur det har gått med detta projekt men Claes pratade om det när jag besökte Kvänum i höstas.