Konstig skada

Svenskt mikrobryggt lageröl. Fatet öppnat i söndags, fatet ligger i kylrum.

Jag kallades i kväll till baren för att ge ett ”expertutlåtande” (vad de har höga tankar om mig). Jag fick ett glas öl direkt från fatpumpen. Smakade helt okej med de typiska tonerna som man är van vid från bryggeriet. Inga problem.

Så fick jag ett glas som stått i 20-25 minuter. Det här var någonting helt annat! Kolsyran var betydligt kraftigare och nästan skarp, ölen var betydligt torrare och hade en lätt metallisk, unken bismak.

Jag har inte förut varit med om att en öl så snabbt blivit dålig när den bar bra från fatet. Visserligen har jag tidigare varit med om att en hel leverans av en sorts öl på flaska blivit skadad över natten (alla flaskor i leveransen), men det här?

Jag gissade på lactobaciller. Är jag ute på rätt väg?

Det ska bli spännande att höra vad bryggeriet kommer fram till.