Öltorget

Hej

Jag har precis gått med som anvandare och recensent
på sajten Öltorget. Men hur använder man den? Jag hittar ingen
användaranvisning till den.
Finns det någon Ölfrämjare som är användare av sajten
som vet hur man använder den? www.oltorget.nu
Tacksam för svar

Sven-David Svensson
Lund

Jag har också gått med som andvändare på samma sajt för inte så länge sen. Hittar inte heller någon funktion om att lägga in öl eller bryggeri där eller dylikt. Saknar Skebobruksbryggeri t.ex. då deras bruksöl eller kalasöl ej går att finnas på sidan. Ej heller Bernard´s öl som man kan köpa på mixad låda via beställningsortimentet. Gillar iden och sidan skarpt men allt kan bli bättre enligt mig.

Jag kommer förbli en flitig användare både där och här...

Mvh

Som det står i Information (andra länken till vänster på Öltorgets hemsida) innehåller Öltorget bara de öl som finns att köpa via Systembolaget. Nya öl läggs in varje månad i samband med nyhetssläpp.
Dessutom finns det kvar en del öl som en tid marknadsfördes av ett företag som hette Privatimport.
Om man vill sätta betyg på ett öl som saknas men finns i SB:s ordinarie eller beställningssortiment kontaktar man bara infoatoltorget.nu så brukar webbmastern lägga in det när han får tid.
Två av Bernardboxens öl finns med, men Jantarový saknas - om du vill sätta betyg på det, skriv till info osv så får du se hur det funkar.

Skebo bruksbryggeri´s öl har jag köpt på systembolaget i Norrtälje där de har både deras Lantöl och Bruksöl. I Hallstavik har jag förstått att de ska ha ytterligare två olika sorter från bryggeriet. Blev bara lite förvånad att de inte fanns i databasen då de även finns med i beställningsortimentet för folk som inte besöker systembolagen i Roslagen, dock med kollikrav då. Men jag skickar mejl till adressen du skrev vid tillfälle så kanske de ölen också läggs in. De är klart värda att testa. Riktigt goda faktiskt.

Mvh

Vad jag vet så är inte öltorget allmänt öppet för inmatning eller editering av produkter, dock tycker jag att den fyller ett visst syfte med smakcirklar, förslag på liknande öltyper, etc.

För öppen inmatning och editering av produkter kan jag ju rekommendera www.valv.se, där vi med våra drygt 22.000 produkter (i skrivande stund) kanske till och med besparar er mödan att lägga till något. Ser nu att Skebo inte hunnits matas in men om det inte skett före ikväll ska jag trycka in även det charmiga bryggeriet Smile

/Martin