Stockholm Beer o Whisky Festival - vad bör man inte missa?

Hittade ingen tråd om SB&WF 2009 så jag startar en.
Jag tittade en stund på den officiella websidan, men det var mest en massa rabblande av leverantörer. Då ett besök dit är något som bör planeras lite i förväg - man vill ju inte missa något - undrar jag om någon av er har lite intressant information eller åsikter om vad man ej får missa.

Vad är du egentligen ute efter?

Du vill väl passa på och prova sådant som normalt inte finns tillgängligt?

Då borde Brills Monter vara intressant med öl från bryggerier som gör bra öl.
Oliver Twist brukar ju ha mängder av amerikanska öl. I år med Boulevard Brewing Co från Kansas.

Prova öl från svenska bryggerier! Hantverksbryggeriet från Västerås har minst 10 öl från Baronen till Bonden. Dugges. Ocean. Närke. Monks Cafés egna öl, inte minst det återupplivade polska välhumlade veterökölet Grätzer. Jättekul att Monks har nästan 20 olika egna öl på flaska! Man har också massor av flaskor från De Molen, Holland. Massa amerikanskt! Bra satsning där öht.

Mjödhamnen har polska och amerikanska mjöder som inte liknar varandra men är mkt bra båda två.

Nynäs har några överraskningar, klokt att spana in vad det kan vara.

Nya produkter från Sigtuna bör smakas. Mycket djärvare än tidigare produkter.

Två Bryggare har bland annat olika öl från Weltenburger, de gör riktigt maltiga öl. Asam Bock är underbar!

Överhuvudtaget känns öl-listan på SBWF ännu ofullständig.

Ölen från Weltenburger braueri tillhör mina favoriter.
Asam Bock är suverän. Denna brukar avnjutas på Pub Vildanden.
Ölen från Weltenburger braueri borde finnas i Systembolagets
ordinarie sortiment.

Sven-David
Lund

Det jag är ute efter är de guldkorn som man kan hitta på denna tillställning och inte på puben eller nyheter som presenteras på den här mässan. Har för mig att Nils Oscar brukar presentera sitt julöl på SB&WF, t.ex och för några år sedan hade O'Hanlon's ett fat Thomas Hardy som enligt bryggeriets representant var en specialare för mässan.

Sigtuna är jag för övrigt lite skeptisk till efter att ha köpt några mindre lyckade produkter från dom. När jag "fick" en DIPA som hade smak som bara kan liknas vid vad kodynga luktar fick jag nog. Innan dess var det kapsyler som satt snett och 5 flaskor humle hilda som hade viskositet som motorolja och mycket märklig smak.

Jag hade nöjet att bevista festivalen igår torsdag 17e. Fantastiskt. Det var några år sedan sist och det har verkligen gått framåt. Utbudet är enormt och det är bara att ge sig ut med glaset, öppet sinne och dito plånbok för att prova så mycket som möjligt. Hellre lite av många olika sorter så 15cl alternativet är givet. Annars är det lätt hänt att skosulorna krullar upp sig och man rullar runt på mässgolvet. Kul att prova öl, men minst lika kul att snacka med människorna bakom ölen. Oppigårds har klart bästa ölen och trevligaste ölmästaren i Björn Falkenström, tätt följd av Nynäshamn, Grebbestad, Wisby, Jämtlands och Sigtuna. Bästa utländska producent Sierra Nevada med bla Harvest. Men detta sagt helt ovetenskapligt för inte hann jag med att prova ens hälften av all öl. För att inte nämna whiskyn. En underbar Ardbeg blev det i alla fall. Arbetsdag idag......