"Ny" layout

Jag har nu bytt tema för hela siten till ett "nytt". Mycket är sig likt. Men det finns en del ändringar. Framför allt skall nu många av de finesser som endast fungerat för Firefox även fungera för Internet Explorer (IE). Viktigast är dock att inmatningen av nya saker under IE inte längre ger en jättebred sida.

Ni kan behöva trycka Ctrl-F5 några gånger för att läsa ner allt ordentligt.

Nya saker:

  • Överskrifter till tabeller rullar nu även med när man skrollar sidan under IE.
  • Fast bredd på sidan.
  • Ursprungsförfattarens kommentarer blir gråa och egna kommentarer blir gula.

Som vanlig efter större uppdateringar så skriv en kommentar nedan om ni hittar något större fel så loggar jag det och åtgärdar.

Fel:

  • Minikalendern går utanför blocket. Fixat

Bra jobbat!

Är det en ny font inblandad? Jag tycker tyvärr läsbarheten på texten har försämrats avsevärt.

Det är nog tyvärr tvärt om Sad Innan var det ingen speciell font, numera sätts den explicit. Du fick alltså den font innan som du själv valt. För min egen del har alltid kört med någon variant av New Century Schoolbook.

Skall se vad som används nu. Jag tycker det ser ut som någon av dem som Microsoft tagit fram speciellt för Webben...

font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, "Bitstream Vera Sans", sans-serif;

Sedan kan det vara storleken som har ändrats i vissa fall. Där vet jag att det finns lite justering kvar att göra. Nu när jag kollat ser jag att jag satt

font-size: 12px

fel i vissa fall Sad

--
Webmaster

Hej

Själv använder jag Tahoma storlek 4. Den finns i mitt e-post progam.
För läsbarhetens skull vore det önskvärt med lite större text.
Om man har Internet Explorer nr 8 kan man enkelt zooma upp
bild och text.

Hälsningar
Sven-David

12px kommentaren ovan handlade just om att kunna justera sin egen textstorlek. Nu skall allt vara gjort så att det går att öka och minska texten själv både i IE och Firefox (det är alltså relativa storlekar överallt) Det går förövrigt att göra i de senaste IE och inte bara IE8. Överallt är inte helt korrekt för kalendern har fast storlek (8px). Är det inte det blir den mer oläslig av andra anledningar.

Den stilen som jag får som får som standard här (Tahoma) i IE skall vara specialgjord av Microsoft för just Webben. Men speciellt "l" ihop med andra höga bokstäver blir jättesuddigt. Under Firefox och Linux blir det mycket tydligare.

Storlekarna på texten skall för övrigt vara samma som i föregående version...

--
Webmaster

Själv tycker jag texterna är lite väl stora, avgjort större än på andra fora. Men det är väl bra så man kan surfa här även efter några provglas. Wink

Faktum är att jag har bytt till Verdana som skall vara bäst för Webben. Tahoma har funnits med längre i Windows men är tydligen inte fullt lika bra. En kommentar om Verdana är att den upplevs som större vid samma storlek...

Själv tycker jag precis som du att det är lite i största laget. Men mina skärmar är av bra kvalitet och med bra bandbredd så jag är nog inte fullt representativ.

--
Webmaster