En flaska Löwenbräu ca 55 000 kronor

Den sjätte maj 1937 störtade luftskeppet Hindenburg till marken efter att ha fattat eld. Denna händelse har kommit att bli legendarisk som en katastrof och innebar slutet för luftskeppsepoken. Det tyska luftskeppet störtade ned i Lakehurst utanför New York och olyckligtvis omkom 38 människor. Brandmannen Leroy Smith kallades till olycksplatsen där han senare skulle komma att stövla över sex flaskor Löwenbräu och en tillbringare som var intakta. Han lade fynden åt sidan för att ta reda på de efteråt.

Efter brandstyrkans insatser gav Leroy några kollegor fem utav ölflaskorna och idag är de flaskorna försvunna, förutom en av dem som gavs till Brauerei Löwenbräu efter en utav kollegornas bortgång. Över 70 år senare väljer arvtagaren till Leroys flaska, hans brorsdotter. att sälja den nedsvärtade flaskan på auktion, och utropspriset ligger på ca 55 000 kronor.

En del av vätskan har avdunstat och etiketten har brännskador men man kan fortfarande se bryggeriets logga. Ölets bäst före datum lär ha gått ut under senare delen av 1937 och lär inte smaka som en vällagrad Thomas Hardy's Ale, men absolut bär den ett samlarvärde, frågan är om den är värd det priset och vem som sitter och funderar över att köpa den. På lördag får vi iaf veta om någon nappade.

  • http://i37.tinypic.com/14cyz2b.jpg
  • Bild på flaskan och tillbringaren

    Johnny von Houblon

    Källa: BBC News

  • Ja det är en mycket intressant historia bakom det ölet. Tyvärr var jag bara en pojkspoling när det ölet lanserades, hade varit kul att testa. Någon som tyckte den var bra?

    Har hört att jästen förstörde en hel del för bryggeriet senare.