Vad åt och drack du på Nyårsafton?

Nyårsafton åt jag Helleflundra. Den var ungsstekt med citron,
vitpeppar,timjan och tunna skivor av charlottenlök. Givetvis var
den smörstekt. När den var färdig så kokade jag ur stekpannan
med grädde.
Till Helleflundran drack jag en Landsorts Lager. En relativt snäll
lageröl med återhållen beska och en lätt honungston.
Det var en bra kombination.

Efter maten drack jag en Grebbestads Lager. Ett öl med bra bett i.
En ton av havssälta och lätt rostade toner fanns med i smaken.
Ett bra lageröl som kan rekomenderas.

Vad åt och drack ni själva på Nyårsafton? Skriv och berätta under
denna tråd.

Många ölhälsningar och god fortsättning på det nya ölåret.

Sven-David
Lund

Mitt nyår var på De Klomp där jag hamnade vid ett bord med avdankade KTHare. Det dracks öl.

Först hjälptes vi åt att tömma ett läckande fat med Dugges Johannas (till förrätten som bestod av ett par musslor i gräddig sås), sedan delade vi en Rogue Northwestern Ale.

Till huvudrätten (något slags kalvfilé med potatisgratäng) Mönchhof Kellerbier (wow) och till efterrätten en något omogen Gouden Carolous Noël.

Så småprat och lite Maredsous Blond. Till tolvslaget skålades det i Duvel.

En helt okej kväll!

Vi var tio middagsgäster så menyn valdes så det skulle vara lättlagat, speciellt på själva nyårsafton.

Förrätt var blåmusslor kokta i Brooklyn Schneider Hopfen-Weisse med scharlottenlök, selleri och persilja.

Tyvärr var ölet lite för humlebeskt och vissa musslor drog åt sig mer beska än andra. Nästa gång ska jag ta ett sött belgiskt öl. Musslorna blev ändå goda så det var långt ifrån något misslyckande. Naturligtvis serverades samma öl till förrätten.

Edit: Sambon har tidigare gjort musslorna på Left Hand Haystack Weat med stor framgång.

Varmrätt var gratinerat parmesan/basilikamos, tjälknöl och rödvinsås. Jag och flera andra drack Chimay Blå till.

Efterrätten var en cheesecake på browniebotten och hallonsås. Korkade upp en 75 cl kriek till detta vilket passade rätt bra som kontrast till den lite för söta efterrätten.

Tolvslaget skålades in i Cuvee van der Kaiser 2007, som jag tyvärr inte gillade.

Men jag var på ett underligt humör där i princip ingen öl smakade riktigt bra av någon anledning, blev därför en rätt nykter kväll vilket kändes betydligt bättre än förra året - då rök 7 st 75 cl finöl under kvällen men jag kunde nog bara uppskatta de 2-3 första...

Eftersom jag var i Tyskland så fick det bli Fransiskaner Hefe Weissbier till förrätten och Flensburger Pilsner till huvudrätten. Så mycket roligare öl än så fanns det inte att tillgå i butiken där middagsinköpen gjordes.

Det där med att ibland inte uppskatta öl är lustigt, det har hänt mig ibland också, just nu också faktiskt. Folk brukar skratta åt mig när jag tycker all öl smakar mediokert.

Få se hur länge den här perioden håller på...