Öl och fastlagsbullar?

Kan man dricka öl till fastlagsbullar? I så fall vad? Lätt porter? Thomas Hardys? Samichlaus? Något annat?

Eller skall man bara lägga ner, dricka mjölk eller kaffe till, och ta ölen efteråt?

Till fastlagsbullarna dricker jag kaffe. Därefter kan jag tänka mig en
porter. Förslagsvis en Anchor Porter eller en Oppigårds porter.
Gärna tillsammans med en bit mörk choklad.

Sven-David
Lund

Vid en provning häromdagen dracks det Old Engine Oil från skotska Harviestoun. Vi hittade intressanta mjuka toner av starkvin med rostade toner, inte alls olika Comandoria St John.

Och det starkvinet funkar ju till vispgrädde och vaniljsmaker, så varför inte?

Provade med en Anchor porter till. 1+1 blev typ 1,8. Dvs det skar sig inte, men blev inte direkt bättre eller ens samma njutning som när man tog läckerheterna var för sig.