Öl till nån som inte tycker om öl?

Alla har vi träffat någon som säger sig inte tycka om öl, och genast tar man ju det som en utmaning att lära människan veta bättre. Just i denna situation befinner jag mig nu, och tar gärna emot lite tips.

Det rör sig om en tjej som inte tycker om öl alls, dricker vitt men inte rött vin, och drinkar. Inte lättaste utgångspunkten tycker jag, så alla tips på öl som uppskattas av icke-öldrickare är välkomna!

Min första tanke till denna person är att testa något mörkt med låg beska. Även något åt helt andra hållet, som kriek eller liknande.

Perfekt, tack och bock!
Bra tips även om det inte var några specifika ölsorter, får gå och botanisera lite med det i bakhuvudet.

Sötade körsbärsöl brukar gå bra men de brukar inte tro på att det är öl.
Veteöl i stil med Hoegaarden kan också gå bra.

Sen är det väldigt svårt att hitta något generellt som funkar på de som inte tycker om öl. Jag har t ex blivit förvånad när de som inte gillar öl tycker att en välhumlad amerikansk ale är fantastisk.

Det handlar nog mest om att få dem att tycka att det är roligt att prova. Förr eller senare brukar alla hitta ett öl de gillar.

Det intressanta är väl vad personen inte gillar med öl, alltså vilken av smakerna.

Jag har själv varit en sådan, gillade inte maltsmaken och drack således varken julmust eller öl. Men efter att ha gått vägen via veteöl är jag nu en ölnörd med förkärlek för blommiga amerikaner och mastiga belgare.

En bra konsekvens av detta är att jag knappt druckit burköl! Biggrin