Öl till matjessillen

Till matjessillen drack jag min sista Spring Lager från Dugges.
Ölen är en traditonell lageröl med lite vetemalt i. Djupgul färg
och något grumlig.(ofiltrerad?) Det är en relativt lätt öl utan
att vara blaskig.Lagom maltig och en diskret beska. Den fungerade
bra tillsammans med sillen.

Efteråt blev det en Slåtteröl från Oppigårds. Den är som vanligt alltid
lika välgjord och god.

Vad drack ni övriga ölfrämjare till matjessillen?
Kommentera garna här.

Midsommarhälsningar
Sven-David
Lund

För mig är det surströmming som gäller till midsommar - då brukar förra sommarens inläggning vara mogen och ätklar (till skillnad från första försäljningsdag i augusti då den ofta har långt kvar till mognad).
Nåväl, frågan var vilken dryck jag valde till. Det blev flamländska surölet Ichtegems Grand Cru 2007, min nya favorit till surfisken, de olika syrorna matchar varandra mycket bra. Tyvärr nu slut på Systemet, men den brukar komma in till hyllorna då och då.

Det blev en lågbudget-blasklager: Svensk Fatöl 2,8%. Min förkylning går inget vidare ihop med alkohol. Sad

I år blev det Gotlands Bryggeri Sleepy Bulldog Summer Pale Ale, riktigt god sommaröl. Annars tycker jag att Slottskällans Roslager Och Zeunerts Merke är goda till matjessill. Andra goda öl till sill och sommar är Visby Pils, Sigtuna East River Lager, Bedarö Bitter och Sigtuna Sommar Vit. Per Eklöf Maltesens matskribent.

gustaf